Ergenekon’da sona gelindi

Türk Ordusu ve vatanseverlerin hedef alındığı Cumhuriyet tarihinin en büyük kumpası Ergenekon Davası'nda sona gelindi. Gözler Yargıtay’dan çıkacak karara çevrildi. Ergenekon Davasının temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi kararını 21 Nisan’da açıklayacak. 274 kişinin yargılandığı kumpas davada beklenti mahkeme kararının "esastan bozma" olacağı yönünde.

Türk ordusu ve vatanseverler hedef alındı.

F tipi tertip, vatanseverlerin mücadelesiyle bozuldu.

Cumhuriyet Tarihinin en büyük kumpası Ergenekon Davasında karar günü yaklaştı.

Ergenekon Davasının temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi kararını 21 Nisan’da açıklayacak.

Dava, 9 yıl önce Ümraniye’deki bir gecekonduda 27 el bombasının ele geçirilmesiyle başladı. Aralarında 26’ncı Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Emekli Orgeneraller Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Hasan Iğsız ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de bulunduğu 274 kişi kumpas davada hakim karşısına çıktı.

Birçok yurtsever "darbeye teşebbüs" suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

8 yıl sonra Yargıtay davanın temyiz incelemesini yaptı. Sanık savunmaları sahte ve uydurma delillerle suçlandıkları, davanın Fethullahçı Terör Örgütü tarafından kurulan kumpas ürünü olduğu görüşü üzerinde yoğunlaştı. Tüm sanıklar savunmalarında Danıştay saldırısı davasının bu davadan ayrılmasını, davanın usulden değil esastan bozulmasını talep etti. Sanıklar, kendilerine kumpas kuranlar hakkında da suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Yerel mahkeme aşamasında ise 5 Ağustos 2013’te karar açıklanmıştı. Gerekçeli kararın yazılması 7 ay sürünce sanıklar Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmuş ve Yüksek Mahkeme de sanıkların haklarının ihlal edildiğine karar vermişti.

Bu ihlal kararı üzerine kaldırılan İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi yerine başvuruları inceleyen nöbetçi mahkemeler sanıkları tek tek tahliye etti. Temyiz aşamasında da Yargıtay Başsavcılığı, hazırladığı tebliğnamesinde Ergenekon davasında esasa girilmeden usul yönünden bozma istemişti.

Ulusal Kanal’a konuşan Avukat Nusret Senem ve Hikmet Çiçek kararın esastan bozma yönünde olacağını beklediklerini söyledi.

Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi kararını 21 Nisan’da açıklayacak.

ulusalkanal.com.tr