Beştepe'deki Bakanlar Kurulu'nda sürpriz isim

Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da brifing vereceği zirvede PKK ve paralel yapı terör örgütü ile mücadele ele alınıyor. Toplantıda, Rusya ile ilişkiler ve Suriye'deki gelişmelerin de masaya yatırılacağı belirtiliyor

Beştepe'deki Bakanlar Kurulu'nda sürpriz isim

Bakanlar Kurulu, saat 14.40'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında, Beştepe'de toplandı.

Toplantının en önemli gündem maddesi PKK ve paralel yapı terör örgütü ile mücadele.

Yaklaşık bir yıldır süren terörle mücadelenin değerlendirmesinin yapıldığı toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da katıldı. Akar kabine üyelerine terörle mücadele konusunda brifing verecek.

Terör örgütü PKK'nın tahrip ettiği Güneydoğu'nun yeniden imar edilmesinin de konuşulduğu zirvede, ekonomideki gelişmeler ele alınacak.

Zirvede, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin açıkladığı yeni belediye yasasına son halinin verileceği belirtiliyor. Yasa, teröre destek verdiği belirtilen belediye başkanlarının görevden alınabilmesini düzenliyor.

Toplantının gündeminde dış politika da var. Özellikle Rusya, İsrail ve Avrupa Birliği ile ilişkilerin ele alındığı zirvede, Suriye’deki gelişmeler de masaya yatırılıyor.

Kabinenin gündeminde Meclis çalışmaları da olacak. Zirvede, Meclis tatile girmeden önce Genel Kurul'da görüşülecek kanunlar ve öneriler masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım Hükümeti kurulduktan sonra ikinci kez Bakanlar Kurulu'na başkanlık ediyor. Erdoğan, şimdiye kadar 7 kez kabine toplantısını yönetti.

Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş’un açıklama yapması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr