Muharrem İnce'den seçim açıklaması: Atı alan Üsküdar'ı geçti

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayı olan Muharrem İnce, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İnce 'Türkiye’nin hokkabazlıklara, kavgaya değil sağduyuya, saygıya, aklıselim olmaya ihtiyacı var. Bunu ertelemenin Türkiye’ye kazandıracağı hiçbir şey yoktur. 'Atı alan Üsküdar’ı geçti' Sayın Erdoğan!' dedi

Muharrem İnce'den seçim açıklaması: Atı alan Üsküdar'ı geçti

CHP'li Muharrem İnce, AKP'nin seçim sonuçlarına yönelik itirazlarını değerlendirdi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan İnce “Farkında değilseniz farkında olmanızda yarar var, yaptığınız, bir seçim itirazı olmaktan, hak aramaktan uzaklaşmaya başlamaktadır” ifadelerini kullandı.

'İMAMOĞLU SEÇİMLERİ KAZANMIŞTIR'

“Türkiye’nin hokkabazlıklara, kavgaya değil sağduyuya, saygıya, aklıselim olmaya ihtiyacı var. Bunu ertelemenin Türkiye’ye kazandıracağı hiçbir şey yoktur. 'Atı alan Üsküdar’ı geçti' Sayın Erdoğan!” diyen İnce, unları söyledi:

“Eğer bunları yaparak kaybettiğiniz seçimi kazanmak ise amacınız bunu unutunuz. CHP adayı olarak Ekrem İmamoğlu seçimleri kazanmıştır ve İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanıdır.

Kaydırma var, geçersiz oy var diyerek, İstanbul sokaklarına afişler astırarak yapmakta olduğunuz İstanbul seçmeninin iradesine saygısızlıktan başka bir anlam ifade etmemektedir. Seçimi kazandıysanız niye itiraz ediyorsunuz? İtiraz ediyorsanız niye kazanmış gibi afiş asıyorsunuz?

Her sandıkta seçime giren partilerin temsilcileri bulunmaktadır. Sandık sonuçlarına imza atmaktadır. Kendilerine bir nüsha verilmektedir. Bu tutanaklar bizde bulunduğu gibi partinizde de bulunmaktadır. Bunları toplandığınızda zaten sonuç bellidir.”

'SEÇMENİN İRADESİNE SAYGI DUYUN'

İnce, 24 Haziran 2018'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Tayyip Erdoğan'ı arayarak tebrik ettiğini anımsatarak “Benim yaptığım şahsınızdan öte size oy veren seçmenlerin iradesine saygı duymamın bir gereğiydi. Siz de şimdi İstanbul seçmeninin iradesine saygı duyun” diye konuştu.

ekrem imamoğlu erdoğan muharrem ince yerel seçim