'Almanya ile Suriye ortak bir istihbarat ofisi açacak'

Almanya, Suriye hükümeti ile ortak istihbarat merkezi kuyrmaya hazırlanıyor. Bu iddiayı Alman Bild gazetesi gündeme getirdi. İddiaya göre; iki hükümet Şam'da ortak bir istihbarat ofisi kuracak. Eğer ortak ofis kurulursa; Almanya 2011’den bu yana Suriye lideri Beşar Esad’la işbirliği yapan ilk Batılı ülke olacak.

'Almanya ile Suriye ortak bir istihbarat ofisi açacak'

Almanya, Suriye hükümeti ile ortak istihbarat merkezi kurmak için harekete geçti. İddiayı Alman Bild gazetesi gündeme getirdi.

Gazetenin ismi açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı habere göre, iki ülke IŞİD'le mücadele kapsamında ortak çalışma yürütecek.

Avrupa’da yaşanan terör tehdidine karşı önlemleri artıran Almanya, Federal İstihbarat Servisi BND'nin bir ofisini açacak. Ofis Suriye'nin başkenti Şam'da olacak.

Bild’e konuşan Alman yetkili, Suriye istihbarat kurumlarıyla ilişkinin 2016 başında yeniden kurulabileceğini belirtti. Alman yetkili, hatta Şubat 2012’de kapatılan Şam’daki Alman Büyükelçiliği’nin yeniden açılabileceğini söyledi. BND’den yetkililerin de plan dahilinde düzenli olarak Suriye’yi ziyaret ettiği belirtildi.

İki ülke arasında diplomatik ilişkiler, Berlin’deki Suriye büyükelçisinin sınırdışı edilmesiyle 2012’de askıya alınmıştı.

Eğer bu işbirliği gerçekleşirse, Almanya 2011’den bu yana Suriye lideri Beşar Esad’la işbirliği yapan ilk Batılı ülke olacak.

ulusalkanal.com.tr