AKP'nin vitrini baştan aşağı değişecek

AKP'de olağanüstü kurultay sürecinin başlamasıyla kulislerde hükümetin ve partinin tepesinde yapılacak değişiklikler tartışılıyor. Değişikliklerin Başbakan ve kabineyle sınırlı kalmayacağı belirtiliyor. Kulislerde Başbakan Davutoğlu’na yakın MKYK ve MYK’daki isimlerin de değişeceği ifade ediliyor.

AKP'nin vitrini baştan aşağı değişecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık görevini bıraktı, AKP'de olağanüstü kurultay süreci resmen başladı.

Davutoğlu'nun olağanüstü kurultayda aday olmayacağını açıklamasının ardından kulisler hareketlendi. Kulislerde “Yeni Başbakan kim olacak” sorusuna yanıt aranıyor.

ERDOĞAN'IN KAFASINDA 3 İSİM VAR

AKP'de daha önce milletvekilleri, Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri ve il başkanlarına "Kimi genel başkan görmek istersiniz" anketi yapılıyordu. Anketin bu seçimlerde yapılmayacağı ifade ediliyor. Genel Başkanlık ve Başbakanlığa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın işaret edeceği bir ismin geçeceği belirtiliyor. Tek adaylı bir kongre olacağı konuşulurken kulislere göre Erdoğan'ın kafasında "3B" var. Binali Yıldırım, Berat Albayrak ve Bekir Bozdağ.

ERDOĞAN'IN BİNALİ YILDIRIM'LA BAŞ BAŞA GÖRÜŞTÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çarşamba akşamı Davutoğlu ile yaptığı zirvenin ardından Binali Yıldırım ile baş başa görüştüğü ileri sürülüyor. Kulislerde bu iddiaya ise dikkat çekiliyor.

3 BAKAN KOLTUKLARINA VEDA EDECEK

Değişim kabineye de uzanacak. Milliyet gazetesinin haberine göre, Başbakan Yardımcı Lütfi Elvan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı koltuklarına veda edecek.

AKP MKYK VE MYK DA DEĞİŞECEK

Parti’de Merkez Karar Yönetim Kurulu ve Merkez Yönetim Kurulu’nda da değişikliğin yapılacağı belirtiliyor. Başbakan’ın önceki seçimlerde veto koyduğu isimlerin partinin yeni vitrininde görev alacağı belirtiliyor. Davutoğlu'na yakın isimlerin saf dışı bırakılacağı ifade ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

AKP vitrini değişecek