MHP Genel Başkanı Bahçeli Sisi'nin açıklamalarının ardından ilk kez konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Libya hakkında yaptığı açıklamalar hakkında konuştu. Bahçeli, "Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin açıklamaları Libya'daki siyasi çözüm arayışlarını riske atmaktır." dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli Sisi'nin açıklamalarının ardından ilk kez konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Libya hakkında yaptığı açıklamalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "İkinci Kandil olarak tanımlanan Haftanin'e Türk kahramanlığının mührü vurulmuştur. Görüldüğü kadarıyla süreç iyice kızışacak, bölge oldukça ısınacaktır" ifadelerini kullandı.

Yapılan yazılı açıklamada, terörizmi stratejik çıkarları, siyasi ve ekonomik amaçları kapsamında acımasızca kullanan ülkelerin, gerek insan hakları gerek demokrasi kültürü, gerekse de özgürlükler konusunda söyleyeceklerinin olmadığı belirtildi.

Bahçeli, terörle arasına mesafe koymayan, hatta böyle bir kaygısı ve gündemi dahi olmayan ülkeler, kurumlar ve kuruluşların, insani trajedilerin yegane failleri olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin bölücü terörden on yıllardır muzdarip olduğuna dikkati çeken Bahçeli, "Komşu ülkelere hakimiyet kuran istikrarsızlık ve iradesizlikten dolayı, Türkiye çok yönlü tehdit kıskacına maruzdur.

Bugünkü ülke tablosunda bazı baroların güdümlü kaos yürüyüşü, terörist Demirtaş hakkında Anayasa Mahkemesince verilen hak ihlali kararı, sokakların karanlığında ikbal arayışları, CHP-HDP-İP'in tehlike saçan gayri meşru politikaları, dış kaynaklı tehditlere müsait ortam açmaktadır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, terör saldırılarının bitmediğini, 17 Haziran'da Şırnak'ın Cudi bölgesinde teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda, iş makinelerine yakıt taşıyan bir kamyonetin içindeki dört işçinin şehit edildiğini anımsattı.

PENÇE OPERASYONLARI

Bahçeli, Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan operasyonlarıyla teröristlerin saklandıkları mağaraların, barınakların yerle bir edildiğini belirtti, ABD Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonunun Pençe operasyonlarını durdurması çağrısının "boşuna ve bulanık bir gayret" olduğunu vurguladı. Bahçeli, açıklamasına şöyle devam etti:

"Arap Ligi Genel Sekreteri'nin terör örgütlerine değil de meşru mücadelemize göstermiş olduğu tepki ise iyi niyetten mahrum bir hezeyandır. İkinci Kandil olarak tanımlanan Haftanin'e Türk kahramanlığının mührü vurulmuştur. Görüldüğü kadarıyla süreç iyice kızışacak, bölge oldukça ısınacaktır. Türkiye, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru savunma haklarını tavizsiz kullanmaktadır. Kamışlı'da tekrar ortaya çıkan terör komplosunu Ankara yıkacaktır"

"FRANSA DÜRÜSTÜ VE SAMİMİ DEĞİLDİR"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, PKK'nın Irak'ın Süleymaniye kentinde şehre indiğini, Kerkük'te Türkmen bayrağının indirilip PKK paçavralarının asıldığını aktardı.

"Suriye ve Irak'ı parçalamayı hesap edenler cüret ve küstahlıklarının bedelini mutlaka ödemek durumunda kalacaklardır" dedi.

Bahçeli, Fransa'nın açıklamalarını "şımarma" ve "şuur kaybı" olarak değerlendirdi.

"Libya'dan Suriye'ye kadar her taşın altından tuzaklanmış patlayıcı gibi çıkması dikkatle takibi yapılması gereken bir tahriktir. Bu ülkenin Akdeniz'de NATO misyonu çerçevesinde görev yapan bir fırkateyninin Türk savaş gemileri tarafından taciz edildiğini iddia ve isnat etmesi Libya ve Suriye'deki karanlık ilişkilerini maskeleme arayışından başka bir anlama gelmeyecektir" dedi ve Fransa'nın dürüst ve samimi olmadığını vurguladı.

"MISIR CUMHURBAŞKANI'NIN AÇIKLAMALARI SİYASİ ÇÖZÜMÜ RİSKE ATMAKTADIR"

Bahçeli, Sisi'nin Libya'yı tehdit etmesi hakkında ise "Mısır Cumhurbaşkanı'nın 'Libya'daki Sirte ve Cufra kırmızı çizgimizdir' beyanatı siyasi çözüm arayışlarını riske atmaktadır. Temennimiz, Sisi'nin akılcı, sorumlu ve sağduyulu siyaset takibiyle birlikte, provokasyonlara ve dış telkinlere kapalı durmasıdır. Böyle olduğu takdirde bölgesel huzur ve barış çabaları ivme kazanacak, hariçten gazel okuyan fırsatçı odaklar dışlanıp kaybedeceklerdir. BAE ile Suudi Arabistan yönetiminin Türkiye'nin vakarını yanlışa yormaları, darbeci, korsan ve terörist Hafter’in tetikçiliğini yapacak kadar gerçeklerden kopmaları ahlaklı bir tutum sayılamayacaktır" dedi.

ulusal.com.tr

Bahçeli