Ulusal Kanal'a teşekkür mektubu

Zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları Ulusal Kanal’a sektöre verdiği katkı nedeniyle teşekkür mektubu gönderdi. Şimdi bir kez daha yineleyelim… Ulusal Kanal Türk zeytinciliğinin gelişmesi ve büyümesi için her daim üreticinin ve sanayicinin yanında olmaya devam edecek.

Ulusal Kanal’ın üretim ekonomisine verdiği özel önem hem üreticinin hem de sanayicinin takdirini topluyor. Zeytin ve zeytinyağı haber ve programlarımız üzerine Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er kanalımıza teşekkür mektubu gönderdi.

Ulusal Kanal Ege Bölgesi Haber Müdürü Ufuk Akkaya’ya gönderilen teşekkür mektubunda Ulusal Kanal’ın zeytin ve zeytinyağı dostu yayınlarına vurgu yapıldı.

Mektupta zeytin ve zeytinyağı sektörüne ilişkinde bilgiler verildi. 90 milyon olan zeytin ağacı sayısı 15 yılda 175 milyona çıkarıldı. 2023’te 650 bin ton zeytinyağı üretimi ile dünya ikinciliği, 1 milyon 200 bin ton sofralık zeytin yapı üretimi ile de dünya liderliği hedefleniyor. 2016-2017 sezonunda ihraç edilen 40 bin zeytinyağı hedefi 2017-2018 sezonunda 100 bin tona çıkarıldı. İç tüketimi 1,8 kilogram olan zeytinyağının 5 kilo seviyelerine çıkarılması isteniyor.

ulusal.com.tr

ulusal kanal Zeytin zeytinyağı