Rusya Akdeniz'e 3 savaş gemisi gönderdi

Suriye uçağının düşürülmesinin ardından gözler AKP Hükümeti'nin uluslararası müttefiklerine çevrildi. Ancak ne Ameirka'dan ne de Avrupa Birliği'nden açıklama geldi. NATO, hükümeti desteklerken, Rusya üç savaş gemisini Akdeniz'e gönderdi. İran ise taraflara sağduyu çağrısı yaptı.

Suriye uçağının düşürülmesinin ardından, Twitter yasağıyla ilgili açıklama üzerine açıklama yapan Batılı ülkelerden ses çıkmadı. Ne Amerika, ne de Avrupa Birliği henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise NATO'dan AKP Hükümeti'ne destek geldiğini açıkladı.

Rusya'nın Suriye Türkiye gerilimine yanıtı 3 savaş gemisiyle oldu. Rusya 3 savaş gemisini Akdeniz'e gönderdi. Sabah saatlerinde Marmara Denizi'ne giriş yapan Rus Savaş gemileri Minks, Olenegorsky ve Kaliningrad saat 09.15'te ise Şehitler Abidesi önünden geçiş yaparak Akdeniz'e gitmek üzere Ege Denizi'ne geçti.

İran ise hem Türkiye'yi hem de Suriye'yi soğukkanlı olmaya çağırdı. İki ülke arasındaki gerilimden kaygı duyduklarını belirten İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, askeri çözümün durumu daha da karmaşık hale getireceğine dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

rusya akdeniz gemi çanakkale