CHP'de 30 mart bunalımı

Yerel seçimlerde aday belirlemede yaşanan sıkıntılar CHP İstanbul örgütünde krize neden oldu. Üsküdar, Sarıyer, Beyoğlu ve Beykoz İlçe Başkanları istifa etti. Beşiktaş ilçe başkanı ise Genel Merkez'in belirlediği aday listelerinde değişiklik yaptığı gerekçesi ile görevden alındı, ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

CHP'de 30 mart bunalımı

Yerel seçimlerde aday belirleme süreci CHP İstanbul örgütünde krize neden oldu. Genel Merkezle örgütler arasında ortaya çıkan anlaşmazlık, istifaları ve görevden almaları beraberinde getirdi. CHP'nin Üsküdar, Sarıyer, Beyoğlu ve Beykoz İlçe Başkanları istifa etti. Beşiktaş ilçe başkanı ise Genel Merkez tarafından görevden alındı.

CHP Sarıyer Belediye Meclis üyeleri listesi üzerinde tartışmalar uzadı. Bu nedenle aday listesi, Seçim Kurulu'na zamanında teslim edilemedi. CHP'nin seçimlere girmesi tehlikeye girdi. CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz istifa etti.

Beyoğlu İlçe örgütünde de Belediye Meclisi üyeleri listesi konusunda anlaşamazlık yaşandı. İlçe Başkanı İnan Günay ve ilçe yönetim kurulu, çıkan tartışma ve yaşanan uzlaşmazlık nedeniyle istifa etti.

Belediye Meclisi listesi üzerindeki tartışma CHP Üsküdar İlçe Başkanı Mustafa Çetinkaya'nın da istifasına neden oldu. Aynı nedenlerle Beykoz ilçe başkanı Bahadır Yavuz'da istifasını sundu.

İstanbul'un en büyük ilçelerinden Beşiktaş'ta da aday krizi yaşandı. Beşiktaş ilçe başkanı Uğur Gedik, aday listelerinde değişiklik yaptığı gerekçesiyle görevden alınarak, ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

Partinin MYK toplantısında istifalar nedeniyle boşalan Balıkesir'in Ayvalık ve İzmir'in Çeşme ilçe başkanlıklarına geçici yönetim atandığı kaydedildi.

Yerel seçimlerde, CHP'nin yaklaşık 200 seçim bölgesinde ise aday belirlenmediği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

chp istifa