Kumpas 7 yıl sonra çözüldü

Kumpas mağdurlarından Yarbay Ali Tatar’ı onur intihara sürükleyen flaş bellek kumpası sonunda ortaya çıktı. Tatar'ı ölüme götüren belleğe, geriye dönük dosyaların kopyalandığı anlaşıldı. Emniyette üzerinde oynama yapıldığı da tespit edilen belleğin asıl sahibinin ise ABD'de görevli bir denizci olduğu belirlendi.

Kumpas 7 yıl sonra çözüldü

Yarbay Ali Tatar’ı onur intiharına sürükleyen kumpas, yeni soruşturmada ortaya çıktı.

Amirallere Suikast soruşturmasında Yarbay Tatar’ın itham edildiği flaş bellek ile ilgili çarpıcı bilirkişi raporu hazırlandı.

Flaş belleğe tarihi geri alınmış bir bilgisayardan dosya, fişlemeler ve çocuk pornosu görüntüleri yüklendiği belirlendi. Dahası Emniyet’te flaş bellek üzerinde değişiklik yapıldığı da ortaya çıktı.

Peki, Emniyetteki FETÖ yapılanması tarafından 17 Temmuz 2009’da dört teğmenin kaldığı evde yapılan aramada bulunduğu iddia edilen bellekte hangi kumpaslar vardı?

İddiaya göre flaş bellekteki dökümanlara göre 4 teğmen, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in emirleri doğrultusunda terör örgütü PKK ile görüşecek, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ndeki bursiyer kızlar ‘genç teğmenlerin yeteneklerini artırıcı eğitimlerden’ geçirilecekti. Bellekteki kumpasa göre Perinçek ile teğmenler arasındaki köprü Yarbay Ali Tatar'dı.

Savcılığa ulaşan bilirkişi raporuna göre flaş belleğe, tarihi geri alınmış bilgisayarlardan dosyalar kopyalandı. Formatlanan bellekte, daha önce kopyalanmış tarihi geri alınmış 17 dosya ve klasör bulundu.

Bir bölümümü internetten kopyalanıp yapıştırılan dosyaların oluşturma, son değişiklik, erişim tarihleri arasında ciddi çelişkiler tespit edildi.

Bilirkişi raporunda belleğin hukuki delil olarak nitelendirilemeyeceği, Terörle Mücadele Şubesi mensuplarının soruşturulmaları gerektiği de ifade edildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda şube müdürü olarak görev yapan Ali Tatar, Savcı Süleyman Pehlivan tarafından imzasız ihbar üzerine tutuklanmıştı. İki çocuk babası Tatar, iftiraya dayanamayıp 18 Aralık’ta hayatına son vermişti. Ardında bıraktığı mektupda “Bu hukuksuzluğa isyan ve bu karanlığa bir nebze ışık olabilmek için hayatıma son veriyorum” diye yazmıştı.

Yarbay Tatar’ın ölümünden sonra TÜBİTAK, dört teğmenin flaş belleği hiç kullanmadığını saptamıştı. Belleğin ABD’de görev yapan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli birine ait olduğu belirlendi. Ancak bugüne kadar ifadesine başvurulmadı.

ulusalkanal.com.tr