İBB’den Bilal’e çifte kıyak

Mütevelli Heyetinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın olduğu İlim Yayma Vakfı, mülkiyetindeki 3 bin metrekarelik arsasına karşılık İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 16 bin metrekarelik arsa kaptı.

İBB’den Bilal’e çifte kıyak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) meclis toplantısında AKP’li üyelerin oylarıyla aldığı bir kararla skandala imza attı. İBB, Başakşehir ilçesi mülkiyetinde bulunan 16 bin metrekarelik arsasını İlim Yayma Vakfı’na verdi. İBB bunun karşılığında ise Fatih ilçesindeki sadece 3 bin metrekarelik arsayı aldı.

15 Temmuz’da yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında alınan karara göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Başakşehir bulunan 1413 ada-2 parseldeki 10 bin 191 metrekarelik ve yanındaki 1413 ada-5 parseldeki 5 bin 774 metrekarelik iki arsası İlim Yayma Vakfı’na verildi. Karşılığında ise İlim Yayma Vakfı’na ait Fatih’teki 1891 ada-17 parsel ve yanındaki 1890 ada-51 parseldeki arsası alındı.

İMAM HATİP LİSESİNİ YENİLEYECEK

AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 4 kat büyüklüğünde verdiği arsaya karşı Fatih’te aldığı arsanın, İstanbul İmam Hatip Lisesi’nin bulunduğu arsaya komşu olduğu ve İmam Hatip Lisesi’nin yıkılarak yeniden yapılacağı ve büyütüleceği belirtildi.

Okulun inşaatı ise İstanbul’un siluetini bozan 16-9 gökdelenlerinin müteahhidi Mesut Toprak tarafından yapılacak.

Protokol, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Fatih Belediyesi Başkanı Mustafa Demir ile Mesut Toprak arasında yapılacak. Mesut Toprak’ın, Tayyip Erdoğan ve Kadir Topbaş’ın mezun olduğu okulu, bağış yoluyla yapmasından sonra 16-9 kulelerinin tıraşlanmasından kurtulacağı iddia edildi.

BELEDİYENİN VERDİĞİ ARSA 5 KAT DAHA DEĞERLİ

Emlak uzmanları, Başakşehir’deki arsanın Fatih’teki arsayla mukayese edilemeyeceğini, bedel olarak en az 5 kat daha değerli olduğunu belirttiler. Bu arada İlim Yayma Vakfı’na verilen Başakşehir’deki 16 bin metrekarelik arsaya AKP’ye yakın bir müteahhit firma tarafından bağış olarak yurt yapılacağı ve yurdun TÜRGEV’e tahsis edileceği belirtildi. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başakşehir CHP’li meclis üyesi Hadi Akmugan, “Bu karar, AKP’nin Bilal Erdoğan vakıflarına çifte bayram hediyesidir” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi İsa Öztürk de, Aydınlık’a yaptığı değerlendirmede, “Gerek İBB ve gerekse AKP’li ilçe belediyeleri TÜRGEV ve ona yakın kuruluşlara çalışıyor. AKP bu önergeyi getirirken Başakşehir’deki arsa ile Fatih’teki arsa arasındaki bedel farkına hiç değinmedi.

İBB’nin kısacası kamunun zarar ettiğine inanıyoruz.

Geçen toplantıda ayrıca ENSAR Vakfı, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı ve Önder İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği’ne de yurt tahsisi geldi” dedi.

Haber: Derya Derviş

Aydınlık

ibb AKP aydınlık gazetesi tayyip erdoğan bilal erdoğan derya derviş kıyak