Tütün İskelesi'nde Bayrak Töreni düzenlendi

Bağımsızlık ve kurtuluşa atılan o ilk adımın 101'inci yılı Samsun'da törenle kutlandı. Tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Tütün İskelesi'nde Ulu Önder ve silah arkadaşlarının karaya çıkışı canlandırıldı. Mustafa Kemal Atatürk'ü temsil eden Türk bayrağı, askerlerimiz tarafından karaya çıkarıldı.

Tütün İskelesi'nde Bayrak Töreni düzenlendi

19 Mayıs, Türk Milletinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurtuluşa ilk adımını attığı gündür... 101'inci yılı bağımsızlık ateşinin yakıldığı yerde Samsun'da törenle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Törende saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşımız hep bir ağızdan tek yürek okundu.

Ardından ilk adımın atıldığı yer olan Tütün İskelesi'ndeki tören alanına geçildi. 2 denizci ve 2 karacı asker ile 1 denizci subay tarafından, 101 yıl önce Milli Mücadele'yi başlatmak üzere o kararlı adımı atan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının karaya çıkışı canlandırıldı.

Ulu Önderi temsil eden Türk Bayrağı askerlerin ellerinde karaya çıkarıldı. 7 sporcuya teslim edildi.

Sporcular şanlı Türk bayrağını Tütün İskelesi'nden alarak önce Cumhuriyet Meydanı'na, ardından da Atatürk Bulvarı üzerinden Bandırma Vapuru'na ulaştırdı.

Daha sonra Bandırma Vapuru'nda keman sanatçısı Canan Anderson keman sesi yankılandı.

ulusal.com.tr

samsun 19 mayıs atatürk anıtı