'Türkiye'ye sahip çıkma ve mücadele günüdür'

Vardiya Bizde Platformu'nun 'sessiz çığlık' eyleminde bu hafta Atatürk'e, Cumhuriyet'e ve onun bıraktığı değerlere sahip çıkma kararlılığı vurgulandı.

'Türkiye'ye sahip çıkma ve mücadele günüdür'

Eylemde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 75. yılı olan 10 Kasım'da zamanın yas tutma değil, kurup emanet ettiği Türkiye'ye sahip çıkmak için mücadele zamanı olduğu belirtilerek saat 09:05'de Cumhuriyet Meydanında gün boyu yapılacak saygı nöbetine tüm yurttaşlar davet edildi. Eylemde, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in silah arkadaşlarının yargılandığı davaya karşı tutumu da unutulmadı. Platform gönüllülerinden Nuran Özyurt, "Genelkurmay suçsuz olduklarını bildikleri personeline sahip çıkmayarak şaşırtıcı bir duruş sergilemiş, bir Fenerbahçe taraftarının yaptığını yapamamıştır" ifadelerini kullandı. Türk Ordusu'nun halkın ordusu olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğini söyleyen Özyurt, ülkeyi kana boğanların baş tacı edildiği günümüz Türkiye'sinde komutanlarında BOP'a kurban edildiklerini belirtti.

Vardiya Bizde Platformu adına ilk sözü alan Emekli Albay Teoman Şanal, Mustafa Kemal Atatürk'e, kurucusu olduğu devletin temel niteliklerine ve kurumlarına karşı yapılan yıkıcı saldırıların her geçen gün arttığını belirtti. Bu koşullarda zamanın ardından yas tutma zamanı olmadığını, salonlarda toplanıp onun sevdiği şarkılarla ve türkülerle anma günü de olmadığını kaydeden Şanal, "Zaman, kurup emanet ettiği tam bağımsız Türkiye'ye sahip çıkma ve mücadele günüdür" ifadelerini kullandı. 10 Kasım'da Ataya saygıyı göstermek için saat 09'u 05 geçe Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunacaklarını söyleyen Şanal, gün boyu saygı nöbeti tutacaklarını belirterek tüm halkı bu nöbete davet etti.

Ardından söz alan Emekli Albay Mehmet Çetin de, "Saat 09:05'de Atatürk'e görevimizi yapalım. Bütün yapılanlara karşı, onun bize bıraktığı cumhuriyeti, özgürlükleri doya doya içimize, kanımıza, akciğerlerimize bir kez daha çekmek için Cumhuriyet Meydanında buluşalım" diye konuştu.

Balyoz Davası ile ilgili görüşlerini paylaşmak üzere söz alan platform gönüllülerinden Nuran Özyurt, Genelkurmay Başkanlığı'nın tutumunu şaşırtıcı olarak niteledi. Genelkurmay'ın suçsuz olduğunu bildiği personeline sahip çıkmayarak, Fenerbahçe taraftarının yaptığını yapamamasını eleştiren Özyurt, günün birinde gerçeğin ortaya çıkacağına duyduğu inancı 'güneş balçıkla sıvanmaz' ifadelerini kullanarak dile getirdi. Ülkeyi kana boğanların baş tacı edildiği günümüz koşullarında, komutanların rütbelerin söküleceği tartışmalarına da değinen Özyurt, "Onlar bu rütbeleri yan gelip yatarak değil, vatan ve millet için çalışarak almışlardır. Sonuç olarak BOP'a kurban edilmişlerdir" diye konuştu. Türk Ordusu'nun halkın ordusu olduğunu belirten Özyurt, "Halkın içinden çıkan, 14 yaşından itibaren bu ülke için canını ortaya koyan, sıcak soğuk, kar yağmur demeden çalışan insanlardır. Bunları unutmayalım" ifadelerini kullandı.

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr