İran'dan operasyonlara destek

TSK’nın PKK'ya karşı başlattığı operasyonlara İran'dan destek geldi. Ulusal Kanal’a konuşan İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Davud Keşhaverziyan, yaşanan terör olaylarının bir an önce kontrol altına alınmasının gerektiğini söyledi. PKK saldırıları, Türkiye ve İran arasındaki ticaret yollarını da hedef alıyor.

PKK'nın yol kesme, araç yakma, gümrük personelini kaçırma ve yollara patlayıcı yerleştirme gibi eylemleri, Türkiye ve İran arasındaki ticareti de olumsuz etkiledi.

Terör örgütünün Türkiye’nin ihracatını hedef alan saldırılarının bir an önce kontrol altına alınması ve ticaretin eski seyrine dönmesi ekonomi çevrelerinin öncelikli talebi haline geldi.

Bu bağlamda, TSK'nın düzenlediği operasyonlara İran'dan destek geldi. İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Davud Keşhaverziyan,

Tahran’da düzenlenen, “İran Ulaştırma ve kentsel yaşam sektöründeki yatırım fırsatları zirvesinde“ konuyu Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Keşhaverziyan, operasyonların bir an önce nihayete kavuşması ve güvenliğin sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

2015 yılı ilk 6 ayında Türkiyenin İran’a ihracatı yüzde 30 artarak 1.9 milyar dolara yükseldi.Türkiye’nin İran ile ticaret hacmiminin yıl sonunda 16 milyar dolar, 2016 sonu itibariyle ise 35 milyar dolara yükselmesini bekleniyor.

Yakup Aslan-İRAN

ulusalkanal.com.tr