Vatan Partisi’nden Mısır kamuoyuna çarpıcı öneri: Deniz Kuvvetlerimiz buluşsun

Vatan Partisi’nden Mısır kamuoyuna çarpıcı öneri: Deniz Kuvvetlerimiz buluşsun

Geçtiğimiz gün Kahire’ye giden Vatan Partisi heyeti, Mısır basını üzerinden ülkenin kamuoyuna seslendi. Heyet başkanı Em. Tümamiral Soner Polat ülkenin önde gelen haber sitelerinden Shurouknews’a konuştu. Site, bu röportaj için medya grevine ara verdi.

Vatan Partisi heyeti, Doğu Akdeniz’deki Münhasır Ekonomik Bölge sorunlarını ve Mısır-Güney Kıbrıs-Yunanistan zirvelerini, Çarşamba günkü Dışişleri Konseyi sunumunda da gündeme getirmişti. Mısır medyasının konuya ilgisi Shurouknews röportajına da yansıdı.

Deniz Kuvvetlerimiz bilgilerini paylaşsın

Münhasır Ekonomik Bölge hakkında öneriniz nedir sorusuyla başlayan röportaja Polat şu yanıtı verdi: “Bizim görüşümüze göre ilk adım, Mısır ve Türk Deniz Kuvvetlerinin bir araya gelmesi, masaya oturmasıdır. Çünkü Türk Deniz Kuvvetleri sözkonusu bölge ve içerdiği enerji kaynakları ile ilgili birçok araştırma hazırladı. Mısır Deniz Kuvvetleri temsilcileriyle olsun Kahire’de, olsun Ankara’da görüşmek ve askeri siyasi boyutu ele almak doğru bir başlangıç olur.”

Emperyal güçler AKP-CHP koalisyonu istiyor

Vatan Partisi İstanbul milletvekili adayı da olan Polat, Mısır haber sitesine 7 Haziran seçimlerini de değerlendirdi. “AKP yıkılıyor” ifadesini kullanan Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP ve CHP arasında, HDP’nin de desteklediği bir koalisyon hükümeti kurulabilir. Emperyal güçler bu yönde baskı yapıyor.”

Vatan Partisi’nin böyle bir koalisyona karşı çıkacağını belirten Polat, soru üzerine Vatan hükümetinin ilk icraatlarının Türkiye’nin komşu ülkelerle ilişkileri düzeltmek olacağını belirtti.

Vatan Partisi icraatlarına çoktan başladı

Polat, bu çalışmalara şimdiden başladıklarını, bu nedenle Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve İran eski Cumhurbaşkanı Ahmedinecad tarafından davetler aldıklarını ve görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Polat, Vatan hükümetiyle Ortadoğu’nun sorunlarını kendisinin çözmeye başlayacağını, bölgenin bunun için gereken kudrete sahip olduğunu da belirtti.

Diğer yandan Mısır medyasının hükümet politikalarını protesto için kısmen iş bırakmasına rağmen Vatan Partisi heyetiyle röportajlar için muhabirlerini görevlendirmesi de dikkatleri çekti.

ulusalkanal.com.tr

vatan partisi