Doğduğu hastaneye doktor olarak döndü

Anne ve babası doktor olan Özlem İnci, Batman'da, doğduğu hastanede, Acil Tıp Uzmanlığı görevini üstlenerek ailesinin izinden gidiyor.

Doğduğu hastaneye doktor olarak döndü

batmancagdas.com'un haberine göre;1985 ila 1991 yılları arasında doktor anne ve babasının eski SSK Batman Hastanesi’nde görev yaptığı şehirde, 2 yıldır Acil Tıp Uzmanlığı görevini sürdüren Özlem İnci, Kovid-19 ile ailesinden uzakta savaşıyor.

ANNE VE BABASININ İZİNDE

Özlem İnci, iki yıl önce Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmasının ardından görevine başlamak için ilk tercihini anne ve babasının, kendi doğduğu sırada görev aldığı Batman'dan yana kullandı. Özlem İnci, 2 yaşında ayrıldığı şehre doktor olarak döndü.

Annesi Sevinç İnci ve babası Ramazan İnci'nin, 1985 ila 1991 yılları arasında eski SSK Batman Hastanesi’nde doktor olarak görev yaptığını söyleyen İnci, görevlerine Ege Üniversitesi’nde profesör olarak devam eden anne ve babasından ilk defa Kovid-19 nedeniyle ayrı kaldığını anlattı.

İlk kez ailesinden uzak bir bayram geçiren İnci, "Annem ve babamla hiç ayrılmamıştım. Tarifsiz özlem içindeyim. Kuşkusuz riskli bir alanda çalışıyoruz. Acil’e gelen her hastaya müdahale ediyoruz" sözleri ile yaşadığı zorlukları dile getirdi.

"BATMAN’DA DOĞDUM AMA HİÇ GÖRMEMİŞTİM"

Doktorluk mesleğinde ilk görev yerinin 35 yıl önce anne ve babasının çalıştığı yerde görev yapmanın mutluluğu içinde olduğunu ifade eden Doktor İnci, şunları kaydetti: “Sağlık Bakanlığı’na ilk tercihim Batman’dı. Kurada Batman çıkınca benim kadar annem ve babam da sevindi. Çünkü onlar yıllar önce görev yaptıkları Batman’da birçok kesimin takdiri almışlar. Aradan yıllar geçmiş, çevreleri hala onlardan söz ediyor. Benim annem ve babamla mukayese edilmem mümkün değil ama onların yıllar önce sağlıkta hizmet verdikleri şehirde çalışmam beni çok mutlu ediyor. Göreve başladığım zaman benimle birlikte geldiler, yıllar sonra gördükleri Batman’ın çok gelişmiş olduğunu görünce mutlu oldular. Petrol şehrinin son 30 yılda büyük değişim içinde olduğunu anlattılar. Doğduğum Batman’da iki yaşında ayrılmıştım. Çocukluğumu yaşamadan ayrıldığım yerde şimdi hekim olarak görev yapmanın sevincini yaşıyorum.”

"HASTALARA YAKINLARIMIZ GİBİ BAKIYORUZ"

Koronavirüsle mücadelenin merkezi olan 375 yatak kapasiteli Bölge Devlet Hastanesi’nde her türlü önlemin alındığına işaret eden Doktor İnci, "Korona’ya tıbbi teçhizat konusunda her türlü önlemimiz var. Hastaları kendi anne, babamız ve kardeşlerimiz yerine koyuyoruz." dedi.

Son olarak vatandaşları uyaran Doktor Özlem İnci, "Salgının en kızgın dönemi geride kaldı. Tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Kısacası, virüsle yaşamı öğreneceğiz. Sosyal mesafeyi korumamız gerekiyor. Maskeyle dolaşmayı da öğrenmeliyiz" diyerek öneride bulundu.

Ramazan inci