Kemal Kılıçdaroğlu: Davutoğlu'nun gidiş şifrelerini bulduk

Kemal Kılıçdaroğlu: Davutoğlu'nun gidiş şifrelerini bulduk

Partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık'tan istifa etmesini 5 maddeye bağladı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Hep beraber teröre karşı çıkacağız dedik. Doğu Batı ayrımı yapmadık. Benim için insan önemli onun mutluluğu benim mutluluğumdur dedik. Yardım istediler yardım gönderdik ve şu noktada artık herkes gerçeği görmeli. Teröre karşı hep berabar duracağız. Kimseyi inancı ve kimlğinden dolayı ayırmayacağız. Sözüm söz bütün Türkiye'yi kucaklayacağım.

BİZ DE BU DAVADA TARAF OLCAĞIZ

2002'de sıfıt terörle devraldılar. Bugün Türkiye kan gölüne döndü. Kim terör örgütüne göz yumdu, kim valilere talimat verdi?

Her şehidin kanı onların ellerindedi. Terör örgütüne yardım yataklık yapanlar için ahlaklı bir savcı bekliyoruz. Korkularından dosyayı alamıyorlar elim yanar diye. Dün açıklama yapıyorlar 'FETÖ terör örgütü diye karar aldık' diye. Şimdi namuslu bütün hakimlere sesleniyorum bu dosya önünüze gelirse Erdoğan'a soracak ne istediler de sen neyi verdin. Bundan büyük yardım yataklık mı olur, kendi itirafı zaten. Bunu ve yandaşlarını çağıracaklar bizde bu davada Türkiye'nin tarafıyız diyeceğiz.

FINDIK ÜRETİCİSİNİN ALINTERİ PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

Sanki yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Geçen hafta Rize'de Ordu'daydım. Çay ve fındık sorunu nasıl çözülür?

1935 CHP iktidarı 1.Ulusal Fındık Toplantısı yapılıyor. Fisko birlik kuruluyor. Bunlar 14 yılda Fisko'yu batırdılar. Sen devleti nasıl yönetiyorsun?

Fındık çay gibi bölgenin stratejik bir ürünüdür. Dünya fındığının yüzde 70'ini Türkiye üretiyor. Fındık üreticisinin alınteri birilerine peşkeş çekiliyor. Biz alınterine emeğe değer veren bir partiyiz. Kimse kazanmasa bile üretici kazanmalı. Bizim mücadelemiz bu. Özel bir fındık yasası çıkarılmalı. Fındık giderek yabancıların tekeline teslim ediliyor. Onlar batıracaklar biz yücelteceğiz. 14 yıldır üreticinin sorunlarını çözemediler. 4 yıl verin Türkiye'yi uçaracağız.

GEZİ'NİN 3. YIL DÖNÜMÜ

Kadıköy'de miting yapacaktık. Binlerce çocuk dediki Taksim'i açın bize. Bende arkadaşlara dedimki mitingi yapmayacağız Taksim'e yürüyeceğiz. Bunu yaptık. Ben Taksim'deki bütün gençlere şükran borçluyum. Onlar bir dikdatöre ders verip diz çöktürdüler. Olay iki ağaç değil arkadaşlar, binlerce ağaç. O fidanlarımızın hepsi birer ağaçtı. Bizim inaçlarımıza yaşamamıza karışmayın dediler. Gezi eylemini başlatan büyüten ve yürüten herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Hiç merak etmeyin. Yeri geldiğinde direnme hakkımızı da kullanacağız. Onu da öğreteceğiz onları.

İki büyük yalan söylediler. Dönemin dikdatörü camide içki içtiler yalanını söyledi. Bir ibadet yerinde içki içtiler yalanıyla milyonları bu gençlerin üstüne salmak istediler. İkinci olarak da Kabatş iskelesinde başörtülü kadına saldırdılar yalanı. Böyle bir şey olabilir mi?

Gezi eylemi derken bunların vatandaşlar için neler yaptıklarını herkesin bilmesi gerekiyor. Vicdan sahibi bütün vatndaşlara sesleniyorum naptı bu çocıklar adam mı öldürdüler?

Güçlü bir mizah duygusunu bütün dünyaya yaydılar.

FETİH KUTLAMALARI

Fatih Sultan Mehmet'in görüntüleri neredeyse hiç yok. Fatih Sultan Mehmet entellektüeldi doğaya saygılıydı. Bunlar şimdi İstanbul'u talan ettiler.

ZONGULDAK'TAKİ MADEN İŞÇİLERİ

Zongultak'taki madencilerin Ocak ayından beri paraları ödenmiyor. Önce valilik önünde eylem yaptılar, adam yerine bile koyulamdılar. Sonra çatıya çıktılar eylem yaptılar o da olmadı. Sonunda gidelim ölüm orucu tutalım dediler. Emek en yüce değerdir. Emeğe CHP dışında hiçbir parti sahip çıkmaz bunu bütün işçilerin bilmesi lazım. Sonunda 17 işçinin parasını verdiler diğer işçilere de sadaka niyetine 1000-1700 lira para dağıttılar. Onlar sadaka istemiyor.

ELEKTRİKTE KAYIP-KAÇAK BEDELİ

Parlamentoda elektirkle ilgili bir kanun görüşülecek. Bir vatandaşın evi içi tükettiği 52 TL'lik elektriğin bedeli 105 lira olarak geliyor. AKP kaçaktan bahsediyor. Birisi kaçırmışsa yakalrsın kaçak elektriğin cezasını ödetirsin. Yargıtay dedi ki kayıp kaçak fiyatını vatandaşlardan alamazsın. Ama şimdi AKP bunu kanun ile almaya çalışıyor. İnsan allahtan korkar, böyle birşey yapmaz. Meclis'te bugün görüşülecek, aynı sertlikte Meclis'te muhalefet edeceğiz. Antik çağlara döndük. Size sözüm söz bu kanunu AYM'ye kadar götüreceğiz.

DAVUTOĞLU'NUN GİDİŞİNİN ŞİFRELERİ

Saray Darbesi'yle yeni bir hükümet kuruldu. Davutoğlu niye gitti? Davutoğlu'nun gidiş şifrelerini bulduk. tane.

1. si Davutoğlu çıkıp siyasette şeffaflık gelecek dedi. Ama Saray'da oturan zat mal bildirimi beyanını ilçe başkanları düzeyine indirirsieniz bu görevi üstlenecek kimseyi bulamazsınız deid. Yolsuzluğu bu şekilde itiraf etti. Yani malı hep beraber götürüyoruz diyor. Elinden dilekçeyi aldılar hadi güle güle dediler.

2-1 Kasım sürecinde Davutoğlu 'Halk Anayasa için bize yetki vermedi' dedi. Doğru mu doğru. Sen misin varolan sistemi çalışmaya çalışan gel ozaman hadi güle güle dedile. Demokrasiye ihanettir bu. Davutoğlu'nun direnmesi lazımdı.

3-Düşünceyi açıklama özgürlüğü. Her ne kadar eleştirsek de Davutoğlu 'ben prensip olarak insanların tutuklu yargılanmalarına karşıyım' dedi. Biz de kabul etmiyoruzç Peki abisi ne söyledi?

Bir dakika bu akademisylenlerin tutuklanması lazım dedi.

4-Davutoğlu Başbakan olarak nereye gittiyse aldığı hediyeleri devletin arşivine kaydetti. Peki Erdoğan? Sen misin bunu yapan ben 250 bin dolar kadar parayı aldım hiçbiryere kaydetmedim dedi.

Rıza Zarraf ben hayırseverim diyor. Emine hanımın kurduğu vakfa 7 trilyon para bağışlamış ama bu para kayıtlarda görülmüyor. Nerede bu para?

5-Örtülü ödenek. Davutoğlu eski örtülü örnekten sormulu kişiyi görevden aldı. Sen misin bunu yapan dedi Erdoğan ve Davutoğlu'nu görevden aldı. Önümüzde Türkiye'yi bekleyen bir felaket tablosu var.

ALMANYA'DA '1915 SÖZDE SOYKIRIM' YASASI

Almanya'da bütün siyasi partiler diyor ki bu Hümeti tanımıyoruz ve bu yasayı geçireceğiz diyorlar. Bu bile hangi durumda olduğumuzun göstergesidir.

CÜBBELERİNİ ÇIKARTSINLAR, AKP'YE KAYIT OLSUNLAR

Adaletin olmadığı yerde devlet de olmaz aile de. Yüce bir kavramdır. Adalet ahlaki temeller üzerinde yükselir. Adaleti mülkün temeli yapan da ahlaktır. Haksızlığın karşısında duruyorsan, adalet arıyorsun demektir. Yargıdaki başkanlar Erdoğan'ın davetiyle çay içmeye gittiler. Eleştirdim, baktım Kırşehir'e de gittiler. Devlet protokolünden haberiniz yok. Sizin ne işiniz var orada. Çıktı açıkça konuştu 'Yasama ve yargı benim için ayakbağıdır' dedi. Sonra 'AYM'ye saygı da duymuyorum, uymayacağım' dedi. Sizin ne işiniz var orada?

Yargıya saygıymayan adamın önünde neden el pençe duruyorsun?

Anayasa'yı ihlal ediyor. Siz de mi namusu ve şerefi alıp bir tarafa atıyorusunuz. Yargıya yazılı talimat veriyor siz de bunları görüyorsunuz. 'Fiili durumu yasal hale getirin' diyor, bunu söyleyen adamın yanında ne işiniz var?

Sıkılmadan bizi davet ettiler gittik dediler. İyi ozaman ben de sizi İzmir'deki toplantıya davet ediyorum, buyrun gelin ozaman. Bunları yanında çanta gibi taşıyor. 'Bizi eleşttirenleri mahkemeye vereceğim' diyor. Vermezsen namertsin. Biz Bağımsız yargıya güveniriz. Bu eleştiriyi de zaten yargıya duyduğumuz saygıdan ötürü yapıyoruz. Cübbelerini çıkarsınlar, AKP'ye kayıtlarını yapsınlar. Kaçak Saray'da bir sürü oda var gitsinler orada otursunlar. Bu tür insanlar yargıyı temsil edemez.Birileri sizi çanta gibi yanında taşıyorsa bunun nedenini oturup konuşmaları lazım. Şimdi size düşen tek bir görev var, o koltuktan ayrılmak.