Tarihi dava buluşturdu!

Kurtuluş Savaşı'nda birlikte mücadele ettiler ancak siyasi mücadelede hiçbir zaman yan yana gelmediler. 2'inci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve 3'üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar'dan söz ediyoruz. Bu ayrılık üç kuşak sonra bitti. Türk siyasetinin iki önemli isminin torunları Celal Bayar ve Gülsün Bilgehan, Perinçek-İsviçre Davası'na destek için yanyana geldi.

Türkiye'nin 2'inci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve 3'üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar. Ülkenin bağımsızlığı için omuz omuza mücadele ettikten sonra siyasette yollarını ayırdılar. Hiçbir zaman da yanyana gelmediler. 3 kuşaklık bu ayrılık Strazburg'ta sona erdi.

İki isimin torunları Celal Bayar ve Gülsün Bilgehan, yine Türkiye'nin emperyalizme karşı mücadelesinde yan yana geldi. Bayar ve Toker, Perinçek-İsviçre Davası'nı birlikte izledi.

Bu tarihi anları ilk kez Ulusal Kanal görüntüledi. Ve iki isim yan yana ilk kez Ulusal Kanal'a konuştu.

İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan, tarihi kareyi böyle yorumladı. İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'e destek için geldiklerini söyleyen Gülsün Bilgehan, "tarihi tarihçilere bırakın" dedi.

Perinçek İsviçre Davası'na müdahil olan İsviçre Türkiye Dernekleri Federasayonu yöneticisi Celal Bayar ise, Türkiye'deki sivil toplum örgütlerini eleştirdi.

ulusalkanal.com.tr