F Tipi dinlemeye ilk dava

Adana Başsavcılığı, Fethullahçı örgütlenmeye yönelik yasa dışı dinleme suçlamalarıyla ilgili iki soruşturmanın tamamlandığını açıkladı. Bazı hakim ve savcılar ile bazı emniyet müdürlerinin yasa dışı dinlenmesiyle ilgili iki ayrı iddianame hazırlandığı bildirildi.

F Tipi dinlemeye ilk dava

Adana Başsavcılığı, Fethullahçı örgütlenmenin yasa dışı dinleme işlemlerine ilişkin iki soruşturmanın tamamlandığını açıkladı.

Başsavcılık, suçlamalara ilişkin iki ayrı iddianame hazırlandığını bildirdi.

İlk iddianamede bir hakim ve üç savcının sahte isimle dinlendiği suçlaması yer aldı. Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada iki emniyet müdürü, bir emniyet amiri, bir komiser ile altı polis memuru sanık olarak yargılanacak.

Sanık polislere "Haberleşmenin gizliğini ihlal, konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" suçlamaları yöneltildi.

Aynı suçlamaların yer aldığı ikinci iddianamenin ise meslektaşlarını dinleyen polislerle ilgili olduğu belirtildi. Aralarında üç emniyet müdürü ve iki müdür yardımcısının olduğu 13 kişiyi dinleyen polisler de yargılanacak. Meslektaşlarını dinlemek suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak sanıklar arasında iki emniyet müdürü, bir emniyet amiri olmak üzere 14 Emniyet mensubu bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr