İspanya'da uçak düştü

İspanya'da test uçuşu yapan askeri uçak yere çakıldı 10 kişi hayatını kaybetti. Düşen uçağın Türkiye için üretildiği ortaya çıktı. Yani yeni nesil askeri uçak İspanya'da düşmeseydi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girecekti

İspanya'da uçak düştü

İspanya'nın Türk Ordusu için ürettiği uçak, Sevilla kentinde test uçuşu yaparken düştü.

Uçağın siparişini dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül vermişti. 1.3 milyar dolarlık yatırımla altı ülkenin üretiminde ortak çalıştığı Airbus A400M tipi uçaktan 2018 yılına kadar Türkiye için 10 adet üretilecek ve Türk Hava Kuvvetleri'nin envanterine girecekti.

İlk uçak üretildikten sonra İspanya'nın Sevilla kentinde test uçuşu için havalandı. Prosedürlere göre henüz Airbus'a ait uçak tamamlanacak yer ve uçuş testlerinin ardından kabul aşamasına geçecekti.

Ancak 23 imalat numaralı uçak havalandıktan kısa bir süre sonra yere çakıldı. Uçağın, kalkıştan bir süre sonra pilotların kuleye "acil durum" bilgisi verdiği ve geri dönmeye çalıştığı öğrenildi.

İspanya Acil Servis birimlerinden yapılan açıklamaya göre uçakta bulunan yedi kişiden üçü hayatını kaybetti. İkisi de yaralandı.

Türk Hava Kuvvetleri'nin envanterinde şu anda iki adet A400M bulunuyor.

İspanya askeri uçak düştü çok sayıda ölü var