Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: ''Türkiye'ye ABD tehdidi Doğu Akdeniz'de odaklandı''

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, PKK ve FETÖ'yü kurtarma girişiminin yapıldığı İsviçre'de kurulan sözde mahkemeye tepki gösterdi. Perinçek, "Avrupa Türkiye'ye düşmanlık yapıyor" dedi. Gündeminde Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye yönelik tehditler de vardı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: ''Türkiye'ye ABD tehdidi Doğu Akdeniz'de odaklandı''

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çıkış Yolu programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Perinçek, PKK ve FETÖ'yü kurtarma girişiminin yapıldığı İsviçre'de kurulan sözde mahkemeye tepki gösterdi.

Doğu Perinçek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

- ''Susmak, temel insan hakları konusunda en büyük düşmandır'', yani Türkiye'ye karşı susarsanız, insan haklarına düşmanlık yaparsınız şeklinde.

- Mahkemede, bozacının şahidi şıracı gibisinden, mahkemedeki tanıklar da FETÖ'cüler, PKK'lılar yani Türkiye düşmanlarını tanık olarak getirip, Türkiye'yi hedef alan, sözüm ona insan hakları üzerinden yani FETÖ'yü ve PKK'yı savunma mahkemesi, amaç Türkiye'yi de mahkum etmek.

Perinçek açıklamlarında, Avrupa devletlerinin Türkiye'ye karşı düşmanca bir süreci başlattığını da ifade etti.

- Bu kurumlar böyle uydurma kurumlar değil, AİHM'nin eski hakimleri, okkalı adamlar var falan yani Avrupa büyük sermayesi, tekelleri, Avrupa devletleri Türkiye'ye karşı tamamen düşmanca bir süreci başlatıyor.

- Bizdeki o Atlantik camiası diyelim, düşünün bir tek bunu Aydınlık haber yapıyor. Bakalım yarın, haber yapacaklar mı? Ama bu Türkiye'ye karşı çok ciddi düşmanca bir girişim. 24 Nisan'ı hatırlayalım orada Biden, bir işaret fişeği çaktı demiştik. Nisandan buraya 3-4 ay geçti, arkasından diğer uygulamalar peşpeşe geliyor.

TÜRKİYE'YE YÖNELİK TEHDİTLER

Doğu Perinçek, ''Türkiye'ye karşı kara propaganda büyümeye başlıyor. Buna karşı Türkiye nasıl tedbirler alabilir?'' sorusunu da yanıtladı, Vatan Partisi'nin buradaki önemine dikkati çekti.

- Bir kere Türkiye doğru mevziye girecek. En önemli tedbir Türkiye'ye yönelik tehdidi, doğru olarak tespit etmek, gerçeğe dayanmak. Tehdidin nereden geldiğine dair çeşitli kanıtlar var, belirtiler var, bunlardan biri de bunlar. Türkiye'ye tehdit, Amerika merkezli İsrail-Amerika ortaklığından geliyor. Avrupa'nın içindeki Amerika da bu tehdit içerisinde yer alıyor.

- Bir kere bu gerçeği saptamak lazım. Bütün tedbirler burada başlar. Ondan sonra bu tehdide karşı Türkiye kendisini nasıl koruyacak burada öz güçler, öz güçler yanında tehdidin odaklandığı noktalar. Mesela biz Vatan Partisi olarak, Türkiye'ye yönelik tehdidin şimdi Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta odaklandığını saptıyoruz. Tehdidin odak noktası burası. Türkiye'yi burada zayıf görüyorlar.

türkiye fetö pkk hdp doğu akdeniz Doğu Perinçek avrupa mahkeme aydınlık Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek çıkış yolu Doğu Perinçek Çıkış Yolu ABD tehdidi