David Gardner: PKK ile çatışmaların Türkiye'ye maliyeti ağır olabilir

1 Kasım seçimlerinin ardından dış basında Türkiye'nin dış politikası ve terörle mücadelesine ilişkin dikkat çeken haberler yer aldı. Daily Telegraph gazetesi, ABD ve Türkiye arasındaki PYD gerginliğine dikkan çekti, "Washington, Erdoğan'ın Suriye'deki ikili oyunundan duyduğu rahatsızlığı artık gizleyemiyor" dedi. Financial Times'ta, "Türkiye'nin PKK'ya karşı operasyonları ağır olabilir" ifadeleri yer aldı.

David Gardner: PKK ile çatışmaların Türkiye'ye maliyeti ağır olabilir

AKP’nin tek başına iktidar olduğu 1 Kasım seçimlerinin ardından dış basında dikkat çeken haberler yer aldı.

Daily Telegraph yazarı Mark Allmond köşesinde "Erdoğan'ın zaferi Türkiye'nin istikararı için tehdittir" başlıklı çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Almand Türkiye ve Amerika arasındaki PYD gerilimine değindi. "Washington, Erdoğan'ın Suriye'deki ikili oyunundan duyduğu rahatsızlığı artık gizleyemiyor” ifadelerine yer verdi.

Bir çarpıcı yazı da Financial Times yazarı David Gardner’dan geldi. Gardner PKK’ya karşı yapılan operasyonları “Çatışma” olarak tanımladı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çatışmayı tercih ederek kumar oynadığını ve kazandığını söyledi. Yazar haberinde “Bunun maliyeti Türkiye'ye ağır olabilir" ifadesini kullandı.

İngiliz gazetelerindeki ortak görüş ise seçimleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kazandığı yönünde.

Times gazetesi başyazısına “Erdoğan seçim zaferini hem ülkesinde hem de dışarıda güven inşa etmek için kullanmalı” başlığını attı.

Independent Yazarı Patrick Cockburn da seçim sonuçlarıyla birlikte Türkiye’nin Erdoğan'ın devleti olduğunu öne sürdü.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan pkk washington David Gardner