Hızlı tren kazasında tutuklu sanık kalmadı

Ankara'da 2018 yıllında 3'ü makinist 9 kişinin hayatını kaybettiği, hızlı tren kazasında tek tutuklu sanık Osman Yıldırım tahliye edildi. Böylece davada tutuklu yargılanan kimse kalmadı.

Hızlı tren kazasında tutuklu sanık kalmadı

9 kişinin öldüğü Ankara'daki yüksek hızlı tren kazasında tutuklu sanık kalmadı.

Ankara'da 13 Aralık 2018'de hızlı tren kazası olmuş, 3'ü makinist 9 kişi hayatını kaybetmiş, 107 kişi de yaralanmıştı. Hızlı tren kazasına ilişkin 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Duruşma, Ankara 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tek tutuklu sanık tren teşkil memuru Osman Yıldırım ile tutuklu bulunduğu cezaevinden video konferans sistemi üzerinden bağlantı kuruldu.

Savcısı, kalan müşteki ve tanıkların gelecek celse dinlenilmesini, tutuklu sanık Osman Yıldırım'ın tutukluluğunun devamını istedi.

Ara kararları açıklayan mahkeme heyeti, kazanın yaşandığı tarihte TCDD Genel Müdürü olan İsa Apaydın ile halen TCDD Genel Müdürü olan Ali İhsan Uygun'un da arasında olduğu bazı kişilerin gelecek celse tanık sıfatıyla dinlenilmesine karar verdi. Tek tutuklu sanık Osman Yıldırım da tahliye edildi.

Sanıklar, "Birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan" 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

ulusal.com.tr

ankara osman yıldırım