ABD'nin son Şam Büyükelçisi Robert Ford: PYD'nin PKK ile bağlantısı kesin

Amerika'nın son Şam Büyükelçisi Robert Ford, Washington'un desteklediği PYD'nin devlet kurmayı istediğini söyledi. ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinde konuşan Ford, "PYD'nin PKK ile kesinlikle bağlantısı var" dedi.

ABD'nin son Şam Büyükelçisi Robert Ford: PYD'nin PKK ile bağlantısı kesin

Amerika'nın son Şam Büyükelçisi Robert Ford, Washinton'ın desteklediği PYD’nin PKK ile kesinlikle bağının olduğunu belirtti, "PYD, kuzeyde kendi devletlerini oluşturmak istiyor" dedi.

Ford, Amerika Senatosu Dış İlişkiler Komitesinde düzenlenen "Suriye'deki Savaş: Krizi Hafifletmek İçin Sonraki Adım" oturumunda konuştı.

Robert Ford'a "Şu anda Kürtlerin yapmaya çalıştığı şey, kuzeyde Afrin’den itibaren doğuya kadar kantonları birleştirerek kendi devletlerini ortaya çıkarmak değil mi?" sorusu yöneltildi.

Ford soruyu "Evet kesinlikle kuzeyde kendi devletlerini oluşturmak istiyorlar. Bununla ilgili soru işareti yok. Bundan dolayı Türkler büyük reaksiyon gösteriyor. ABD’nin desteklediği YPG’nin PKK ile kesinlikle bağı var." ifadeleiryle yanıtladı.

Bölgede IŞİD ile mücadele eden başka grupların da olduğunu belirten Robert Ford, "Onlar PYD’nin aldığı gibi bir destek hiç almadılar. ABD’nin IŞİD ile mücadelesinde YPG’nin 'yeri doldurulamaz' bir unsur olduğuna inanmıyorum." dedi.

ulusalkanal.com.tr