Trump'ın Meksika duvarına engel

Trump yönetiminin göçmen duvarı yargıya takıldı. ABD Temyiz Mahkemesi, savunma bütçesinden Meksika sınırına duvar örülmesinin yasal olmadığına hükmetti.

Trump'ın Meksika duvarına engel

ABD Başkanı Donald Trump’ın 320 kilometre uzunluğundaki Meksika Duvarı için ABD yargısı “yasa dışı” kararı verdi.

California Federal Temyiz Mahkemesi, Trump yönetiminin, Meksika sınırına örülen duvar için Savunma Bakanlığı bütçesini kullanmasına ilişkin kararını açıkladı. Temyiz Mahkemesi, savunma için ayrılan bütçenin Meksika sınırına örülecek duvar için kullanılmasının yasal olmadığına hükmetti.

Kararda, “Pentagon bütçesinden alınan bu fon başka amaçlar için tahsis edilmiştir ve söz konusu transfer, Hazine Bakanlığı’ndan kanuni yetki gerektiren miktara ulaştı. Bu nedenle Tahsisatlar Kanunu ihlal ediyor. Bu yüzden burada transfer edilen fon yasal değildir” ifadelerine yer verildi.

Temyiz Mahkemesi kararının nasıl bir etki yaratacağı bilinmiyor. Çünkü ABD Yüksek Mahkemesi geçen yıl, duvar için Pentagon bütçesinden 2,5 milyar dolarlık fon kullanımını uygun bulmuştu. Yüksek Mahkeme kararına rağmen eyaletler, Washington yönetiminin savunma harcamaları için ayrılmış fonları Meksika duvarı için ayrılmasına, farklı mahkemelerde dava açmaya devam etti.

ABD Temsilciler Meclisi Demokrat Parti Grubu’nun da aynı konuda Washington Temyiz Mahkemesinde görülmekte olan bir davası bulunuyor.

ulusal.com.tr

trump