Uçak kazasında şok iddia!

Fransa'da 150 kişiye mezar olan uçağın arızalı olduğu iddia edildi. Düşen uçağın, teknik bir arıza nedeniyle uzun süre tamir için beklediği söyleniyor.

Uçak kazasında şok iddia!

Alman GermanWings havayolu şirketinin Barselona'dan Düsseldorf'a giden Airbus 320 tipi uçağı dün Fransa'nın güneyinde düşmüş, ve 150 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Uçağın enkazında incelemeler devam ederken Alman Die Zeit gazetesi dikkat çekici bir haber yayımladı, düşen uçağın arızalı olduğunu iddia etti.

Gazete, 150 kişiye mezar olan uçağın, teknik bir sorun nedeniyle uzun süre tamir için beklediğini yazdı.

Havayolu şirketi ise kapaklarda bir sorun olduğunu, ancak bunun güvenlik açısından tehlike oluşturmadığını, tamirinin de rutin olarak zamanında yapıldığını kaydetti.

Öte yandan uçak kazasında yaşamını yitirenlerden 39'unun Türk oluduğu iddiasına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan açıklama geldi. Çavuşoğlu, 39 kişinin hayatını kaybetiğini doğrulamadı, vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir kadının hayatını kaybettiğini söyledi. Bakan yolcu listesinin kontrol edildiğini söyledi, "bir de Yasmin adında bir yolcu var ama Türk olup olmadığını bilmiyoruz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

fransa iddia uçak kazası şok germanwing