PKK'nın kampları vuruldu! En az 55-60 terörist öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK'nın Kuzey Irak'taki Sinat-Haftanin kampına hava harekatı düzenledi. Örgütün özel korunaklı barınma alanları, mağaraları, lojistik ve mühimmat depoları tam isabetle vuruldu. Operasyonda en az 60 terörist öldürüldü.

PKK'nın kampları vuruldu! En az 55-60 terörist öldürüldü

PKK Türk jetlerinden bir darbe daha yedi. Savaş uçakları örgütün Haftanin kampını yerle bir etti.

24 Temmuz'dan bu yana yapılan hava bombardımanları nedeniyle ağır kayıplar veren PKK, 15 Eylül'de bir şok daha yaşadı. Mühimmatlarla havalanan Türk jetleri örgütün Kuzey Irak'taki Sinat-Haftanin kampını bombaladı.

Hava harekatında, bölücü terör örgütünün kullandığı mağara, ağaç altı çadırları, özel korunaklı barınma alanları, lojistik ve mühimmat depoları ile yer üstü sığınakları tam isabetle vuruldu.

Operasyon sonrası PKK'lıların telsiz görüşmeleri, bölgedeki haber kaynakları ve hava fotoğraflarından alınan görüntülere göre en az 60 PKK'lı da öldürüldü.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ölü ve yaralıları alan bir grup PKK'lı sınır hattına ilerledi. Ancak o PKK'lı grup da Irak askerleri tarafından engellendi. Irak Sınır Muhafızları PKK'lıların geçişine izin vermedi.

Bunun üzerine patika yolları kullanarak Banik Köyü'ne giden teröristler, "TSK hava harekâtı yapıyor. Hepinizi öldürecekler. Köyünüzü terk edin" şeklinde propaganda yaptı. Ancak köylüler, "Hava operasyonlarında şimdiye kadar hiçbir köye zarar gelmedi" diyerek köylerini terk etmedi. PKK'lıların ölüleri toplu mezarlara gömerek bölgeden kaçtı.

ulusalkanal.com.tr