Gazeteci Cevat Gök: ABD, Hasan Nasrallah'a saldırı yapabilir

Gazeteci Cevat Gök İran’ın Korona mücadelesindeki son durumunu Ulusal Kanal’da değerlendirdi.

Gazeteci Cevat Gök: ABD, Hasan Nasrallah'a saldırı yapabilir

Gök, İran’a uygulanan ambargoların Korona mücadelesini zayıflattığına dikkat çekti. Gök “Açıkçası hem alınması gereken önlemlerin geç alındı hem İran halkının bu konuda çok bilinçli olduğunu söyleyemiyoruz. Nevruz bayramı nedeniyle tatile çıktılar. Hükümet ve insanlar yayılmanın hızı ile durumunun ciddiyetini farkına vardılar ama bu sefer ambargolar dolayısıyla büyük sıkıntılar çekmeye başladılar. Amerika’nın ilaç ambargosu İran’da hala devam ediyor. Ambargolar yüzünden mücadele zayıf olduğunu söyleyelim.” dedi.

İran’da vefat oranları düştüğünü söyleyen Gök, “Sıtma ilacı İran’da tedavilerde kullanılıyor ve iyileşmeleri arttırdığı söyleniyor bu da bana çok enteresan geldi. Türbeler kapatıldı şuan oralarda maske üretimi yapılıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne teşekkür ediyoruz devletimizden gelen destekler çok moral oldu. “ifadelerini kullandı.

İran’ın en büyük kenti olan Tahran’da uyarıların etkili olmadığını söyleyen Gök, “Metrolar hala kalabalık, tedbirler tam olarak yeterli değil.” dedi.

Bütün dünya covid-19 ile mücadele ederken Amerika’nın bir yandan Irak’a patriot sevkiyatı yapmasını değerlendiren Gök, “Irak’ta Amerika bir takım üsleri boşaltmaya başladı. Iraklılar eğer Amerika buradan komple giderse IŞİD gibi terör örgütlerinin bütün uyuyan hücreleri de artık bitmiş olacak. Oradaki terörün devamının sebebi Amerika’nın Irak’taki varlığı. Sonuç itibari ile işgalci Amerika’nın böyle bir zamanda bile bir takım emelleri olduğu belli. Haşdi Şabi’ye bir operasyon düzenleneceği söylentileri de var.” diye konuştu.

Gök, "ABD, Lübranan Hizbullah'ı lideri Seyid Hasan Nasrallah'a saldırı yapabilir" dedi.

ulusal.com.tr

abd iran ulusal kanal Cevat Gök