Musk'ın paylaşımı yüzbinlerce beğeni aldı.

Dünyaca ünlü iş adamı Elon Musk Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek için Ankara'daydı. Musk, görüşmenin hemen ardından Anıtkabi'i ziyaret etti. Musk'ın Anıtkabir'den paylaştığı fotoğraflar sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Otomobil pazarının öncü ismi Ankara'ya geldi, soluğu Anıtkabir'de aldı.

Space X ve Tesla Motor'un CEO'su Elon Musk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek için Türkiye'ye geldi. Erdoğan Musk'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.

Basına kapalı yapılan görüşme 1 saat 10 dakika sürdü. Musk görüşme biter bitmez Anıtkabir'e gitti.

Sosyal medyada Anıtkabir'de çekildiği fotoğrafları paylaşan iş adamı, Atatürk'ün mozalesine çiçek bıraktı. Paylaşımının altına ise, "üç kırık kaburga, delik bir akciğer ve o yine de savaştı" notunu düştü.

Musk'ın paylaşımı yüzbinlerce beğeni aldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, görüşme sonrasında bilgi verdi. Kalın, Elon Musk'ın Türkiye’ye Türksat 5A-5B uydularının uzaya fırlatılması bağlamında geldiğini belirterek "Yarın bununla ilgili Airbus ile bir anlaşma yapılacak. O da bunun alt tedarikçilerinden birisi. Kendi SpaceX firması. Bunu konuştuk." dedi.

Ardından ise imzanın atıldığı açıklandı. Anlaşmaya göre, Turksat 5A ve 5B uyduları Musk'un şirketi SpaceX’in Falcon 9 roketleriyle uzaya taşınacak.

Kalın, bunların yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Musk ile otomobil meselesini ve Tesla'yı da konuştuğunu ifade etti.

ulusal.com.tr