400 Türk, Libya'da mahsur

Libya'da çalışan 457 Türk işçi, iki aşiretin çatışması nedeniyle bir havalimanında mahsur kaldı. İşçiler 5 gündür havalimanında yatıp kalkıyor. Yemekleri ve sularının bittiği söyleniyor. Onlardan sağlıklı haber alamayan Türkiye'deki yakınları ise oldukça endişeli.

Libya’da çalışan 457 Türk işçi, iki aşiretin çatışması nedeniyle bir havalimanında mahsur kaldı. Yemek ve suları tükenen işçilerin, silah sesleri arasında hayatta kalmaya çalıştığı bildirildi.

İşçiler, ENKA Teknik Şirketi bünyesinde Libya'nın Ubari bölgesine termik santral yapımı için gitmişti. Mahsur kalan işçilerden Emin Şenel'in oğlu Engün Şenel'in verdiği bilgiye göre olay, 6 gün önce yaşandı. İki aşiret arasında çatışma çıkınca, şirket 457 işçiyi Trablus Havalimanı'na götürdü.

Aileler oldukça kaygılı. Başvurmadıkları yer kalmadı ama yine de bir sonuç yok. Ne Libya Dışişleri'nden ne de Enka şirketinden sağlıklı bir bilgi alamıyorlar.

Libya'da mahsur kalan işçiler ise zor şartlar altında. Yemekle ve suları tükenen işçiler silah seslerinin arasında hayatta kalmaya çalışıyor. İşçiler, aşiretler tarafından rehin alınma tehlikesiyle de karşı karşıya.

ulusalkanal.com.tr