Dışişleri Bakanlığı: AİHM İsviçre aleyhine kararlar vermişti

İsviçre’nin Cenevre kentinde açılan sözde Ermeni Soykırımı anıtına Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi. Bakanlık Sözcüsü Hami Aksoy, asıl amacın, 1915 olaylarını "soykırım" olarak kabul ettirmek olduğunu söyledi. Açılan anıta bir tepki de Vatan Partisi'nden geldi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Mercan "Türkiye'ye diz çöktürmek isteniyor, sözde soykırım anıtlarının kaldırılması için protestolarımız devam edecek" dedi.

İsviçre’nin Cenevre kentinde Trumpley Park’ta açılan sözde Ermeni Soykırımı anıtına Dışişleri Bakanlığından tepki geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, anıtın sanat eseri olarak lanse edildiğini, asıl amacın 1915 olaylarını "soykırım" olarak kabul ettirmek olduğunu söyledi.

AİHM'nde Türkiye'nin lehine sonuçlanan Perinçek-İsviçre davasını hatırlatan Aksoy, "1915 olaylarının niteliği hakkında bir oydaşma yok. İsviçrelilerin de bunu çok iyi bilmesi beklenir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İsviçre aleyhine kararlar vermişti geçmişte." dedi.

Karara bir tepki de Vatan Partisi Avrupa yöneticilerinden geldi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Mercan kararı protesto etti, "Türkiye'ye diz çöktürmek isteniyor" dedi.

Protesto açıklaması sırasında Atatürkçü Düşünce Derneği Bern Başkanı Ethem Kayalı, Atatürkün Bütün Eserleri İsviçre temsilcisi Hasan Kemahlı ile Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Beyhan Yıldırım da hazır bulundu.

Mercan "Avrupa'da soykırım iddialarını ve tüm kararları çürüttük." dedi. Hükümete çağrıda bulundu.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mercan "sözde soykırım anıtlarının ortadan kalması için protestolarımıza devam edeceğiz" dedi.

ulusal.com.tr

sözde ermeni soykırımı isviçre dışişleri bakanlığı aihm Cenevre