Nakilden sonra ilk görüntüler

Türkiye'nin 6'ncı yüz nakli yapılan Salih Üslün'ün ameliyatından sonraki son halini gösteren fotoğraf ve görüntüleri basınla paylaşıldı.

Nakilden sonra ilk görüntüler

Haber: Devrim Dönmez

Akdeniz Üniversitesi basın birimi tarafından servis edilen görüntülerde, Üslün'ün sakallarının oldukça uzadığı, tıraş edilmesinin ardından ilk kez yüzünü aynada gördüğü ve beğendiğini belirten işaret yaptığı görülüyor.

Bir Aya Kadar Taburcu Olabilir

Yüz ile birlikte saç, kaş, göz kapakları, göz kanalları, alt ve üst çene, dil tabanı nakledilen Üslün'ün ameliyatını gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Üslün'ün ameliyatın ardından 82 gün sonra yüzünü gördüğünü belirten Özkan; "Bu kadar güne rağmen sabretti. İlk defa görüyor. Bize göre de iyi olmuş. Kendisi beğendi. Artık yemeğini yiyip içebiliyor. Kısa sürede boğazındaki deliği kapatmayı planlıyoruz. Gün içinde yavaş yavaş antrenmanlara başladı. Bir aya kadar ondan da kurtulur diye düşünüyorum. Sağlıklı bir şekilde evine taburcu ederiz. Bir, bir buçuk aya taburcu etmeyi planlıyoruz. Hayatını kendi evinde normal şekilde devam ettirsin diye" ifadelerini kullandı.

Üslün Literatürde Ender Vakalardan Biri

Göz kapakları için nakilden sonra farklı bir müdahale yaptıklarını, belki bir müdahale daha yapabileceklerini söyleyen Özkan, Üslün'ün artık kendi kendine yemek yiyebildiğini, dilini hareket ettirebildiğini ve nefes alma antrenmanlarına başladığı söyledi. Özkan, "Salih bey bizim yaptığımız literatürde ender vakalardan biri. Alt çene, üst çene, tam yüz, dilin tabanı ve ön kısmı ile beraber artık dil hareketleri var. Yemeğini rahatlıkla yiyebiliyor. İleride çok daha rahat yiyebilecek. 5-6 yıldır hiçbir şekilde yemek yiyemeyen bir insanken, artık bunun tadını alarak yapabiliyor. Nefes borusu kısmını hallettiğimizde hem rahat nefes alacak hem daha rahat yemek yiyebilecek" diye konuştu.

Herkes Böyle Mutlu Olsun

Oğlu Sedat Üslün babasının kendisinden daha genç göründüğünü dile getirerek, "5 seneden beri yemek yiyemiyor. Ekmeğin tadını unutan birisi. İnşallah daha ilerde artık kendi ihtiyaçlarını kendisi giderebilecek. Çok mutluyuz. Herkesin böyle mutlu olmasını dilerim" diye konuştu.

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 31 yaşındaki Muhittin Turan'ın yüzü, 54 yaşındaki çiftçi Salih Üslün'e 23 Ağustos günü nakledilmişti. Nakil, aynı zamanda Türkiye 'nin en komplike yüz ameliyatlarından biri olmuştu.

ulusalkanal.com.tr