Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dev pankartı asıldı

Amerika'nın New York kentindeki Manhattan Köprüsüne Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in üzerinde "Barış Elçisi" yazan dev bir pankartı asıldı. Pankarttaki Rusya ve Suriye bayrakları dikkat çekti. Öte yandan Türkiye Cumhurbaşkanlığı, Putin'in Türkiye'yi ziyaretine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dev pankartı asıldı

Amerika'nın New York kentinin Manhattan Köprüsüne kimliği belirsiz kişilerce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dev pankatı asıldı.

6 çarpı 9 boyuntundaki pankartta Putin'in resminin yanı sıra Rusya ve Suriye bayrakları bulunuyor. Pankartta ayrıca Putin için 'Barış Elçisi' yazılı.

Pankartı kimin ya da kimlerin asıldığı bilinmezken görgü tanıkları pankartı iki kişinin astığını iddia etti. Polis olaya ilişkin inceleme başlatırken pankatı köprüden kaldırdı.

Öte yandan Türkiye Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi Putin'in, 10 Ekim'de Türkiye'yi ziyaretine iliişkin bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle Türkiye'ye geleceği hatırlatıldı.

Putin'in ziyareti kapsamında iki devlet başkanının ikili ve bölgesel konularda bir görüşme gerçekleştirilmesi planlandığı belirtildi. Görüşmenin 9 Ağustos Petersburg ve 3 Eylül Çin görüşmelerinin devamı niteliğinde olacağı aktarıldı. Ayrıca ikili ilişkilerinin normalleşme sürecine ivme kazandıracağı ve işbirliğine katkı sağlaması beklenildiği bildirildi.

ulusalkanal.com.tr