Dolar krizin habercisi mi? BDDK Başkanı mesajı verdi

Dolar 3 liraya yaklaştı. Bir kriz beklentisinin olup olmadığı en çok merak edilen soru oldu. ilk açıklama Cumhurbaşkanlığı'ndan geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, kur artışının Türkiye Ekonomisi’nde bir kriz işareti olmadığını söyledi. Benzer bir mesajı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben de verdi. Akben siyasi istikrar sağlandığında kurdaki artışın düşeceğini belirtti.

Dolar krizin habercisi mi? BDDK Başkanı mesajı verdi

Doların hızlı artışı ekonomi çevrelerindeki kaygıyı artırıyor. Dolar kurunun artışının bir ekonomik krizi tetikleyip tetiklemeyeceği merak edliyor.

Kriz beklentisiyle ilgili tartışmalara karşı ilk açıklama Cumhurbaşkanlığı'ndan geldi. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Cemil Ertem kriz yok mesajı verdi. Ertem, “Kurun artışı esasında Türkiye'de siyasi nedenlerle olan bir durumdur. Bu Türkiye ekonomisinde bir kriz işareti değildir” dedi.

Piyasaları rahatlatmaya yönelik ikinci açıklama Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben tarafından yapıldı. Akben, dolardaki artışını siyasi krize bağladı ve geçici olduğunu ileri sürdü. BDDK Başkanı, hükümet kurulur, belirsizlikler ortadan kalkarsa, kurun makul seviyelere ineceğine inandığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr