54 terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde devam eden büyük operasyon üçüncü gününe girdi. Tankların da yer aldığı operasyonlarda öldürülen PKK'lı sayısı 54'e çıktı. Asker ve polis, 400 teröristi bir buçuk kilometrelik alana sıkıştırdı

54 terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde PKK'ya yönelik operasyonlar aralıksız sürüyor. İki ilçede 3 günde 54 PKK'lı öldürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve polis özel harekat ekiplerinin katıldığı operasyonda ilk kez asker ve polislerden oluşan timler oluşturuldu. 8'er kişilik polis ve jandarma timleri belirlenen adreslere baskın düzenledi.

Genelkurmay Başkanlığı operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısını 54 olarak açıkladı.

10 bin güvenlik gücünün katıldığı operasyonda teröristler yaklaşık 1,5 kilometrelik bir alana sıkıştırıldı. Silopi'de 200'ü dağ kadrosu 200'ü YDG-H olmak üzere yaklaşık 400 teröristle çatışmalar Başak, Barbaros, Nuh ve Cudi Mahallesi'nde yoğunlaştı.

Teröristlerin karargah olarak kullandığı 23 Nisan Ortaokulu PKK'lılardan temizlendi. Dün itibariyle daha önce girilmeyen Şehit Harun Boy Mahallesi'ne girilerek, teröristlerin hareket kabiliyetleri düşürüldü.

Silopi'de açılan hendeklerin büyük bir kısmı da kapatıldı.

Devam eden operasyonlarda karada kirpi ve kobralar aktif kullanılıyor. Ekiplere insansız hava araçları da havadan anlık görüntü aktarıyor. Öte yandan sokağa çıkma yasağının uygulandığı iki ilçede sağlık hizmetlerinin verilmesine devam ediliyor.

Ayrıca Cizre, Silopi, Sur, Dargeçit ve Nusaybin'deki operasyonları toplamda 3 korgeneral, 3 tümgeneral, 8 tuğgeneral ve 26 albay yönetiyor. 10 bin askerin sevk edildiği ilçelere 5 bin askerin daha sevk edileceği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr