TGB'lilerin kaleminden 5 yazıda Atatürk

Türkiye Gençlik Birliği (TGB),Atatürk’ü doğru anlamak ve her yönüyle anlatmak iddiasıyla interaktif dosya hazırladı

TGB'lilerin kaleminden 5 yazıda Atatürk

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Atatürk’ü doğru anlamak ve her yönüyle anlatmak iddiasıyla interaktif dosya hazırladı.10 Kasım’ da "5 Yazıda Atatürk" adıyla yayımlanan dosya aşağıdaki konuları içeriyor:

Atatürk’ün ilk gençlik yılları, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine giriş öyküsünü ‘Türk Devriminin Lideri: Mustafa Kemal Atatürk’ başlıklı yazı ileİstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Eren Öztürk’ten okuyacaksınız.

‘Kemalist Devrim: İlk Adım Ve İstiklal Yolu’ başlıklı yazı da ise 9 Eylül Üniversitesi öğrencisi Özgür Açıkgöz’ün kaleminden Atatürk’ün önce teşkilat sonra devlet sonra orduformülünün yaslandığı siyasi mücadelesi ele alınıyor

Türk Milletinin, toplumsal ilişkilerinde kullandığı yazı, rakam ve ölçülere, giyim kuşamına kadar çağdaşlığa kavuşmasını ele alan ‘Atatürk’ün Ekonomi Rotası: İktisadi İstiklal’ başlıklı yazıyı ise Ankara Üniversitesi öğrencisi Sezer Özseven’inkaleminden okuyacaksınız.

Muğla Üniversitesi öğrencisi Anıl Coşkun’un yazdığı‘ Atatürk’ün Devrim Yolu’ yazısında ise Atatürk’ün ekonomik bağımsızlığa verdiği önem yer alıyor.

Devrim pratiğine yaslanan Atatürk’ün programını ise Ankara Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Bora Çelik’in yazdığı ‘Devrimin Programı’ başlıklı yazıda bulabilirsiniz.

Hazırlanan dosyaya http://inciraltitarih.com/interaktif/10-kasim/ adresinden ulaşabilirsiniz.

‘’Bugünün görevi Atatürk’ün ardından yas tutmak değil O’nun ilkeleriyle milli bağımsızlık ve milli egemenlik hedeflerine ulaşmak için mücadele etmektir.’’ ifadelerini kullanan gençler dosyanın sunuş kısmında şu ifadelere yer veriyor:

Atatürk’ün millet nezdinde öneminin katlanarak arttığı bugünlerde onun hayatını okumak bir görev haline gelmiştir. Bu interaktif dosyayı devrimci liderimiz Atatürk’ün büyük başarılarını, siyasi programını ve bizlere bıraktığı mirası anlayabilmek için hazırladık. Elbette bu dosya Atatürk’ü doğru anlamak ve her yönüyle anlatmak gibi büyük bir iddia için yetersizdir. Ancak bu çabamızın bu konudaki binlerce eserin içinde yer alması ve bu yolda atılmış bir adım olması bizim açımızdan tarihe düşülen bir nottur. Bu nota en başta şunu yazıyoruz: 10 Kasım yas değil mücadele günüdür. Çünkü yıllardır Atatürk’ün ölüm yıldönümü anma programlarıyla tabiri yerindeyse geçiştiriliyor. Halbuki TGB kurulduğu günden bu yana anma programlarını bir anlama eylemine çevirmiştir. Çünkü bugünün görevi Atatürk’ün ardından yas tutmak değil O’nun ilkeleriyle milli bağımsızlık ve milli egemenlik hedeflerine ulaşmak için mücadele etmektir.

ulusal.com.tr

atatürk tgb