Fahrizade suikastının perde arkası: İranlı siyaset bilimci Ferşid Bagerzade değerlendirdi

İranlı bilim insanı Muhsin Fahrizade'nin katledilmesinin yankıları sürüyor. En çok merak edilen ise İran bu terör saldırısına ne zaman ve nasıl yanıt vereceği... Olası senaryoları Ulusal Kanal'a değerlendiren İranlı siyaset bilimci Ferşid Bagerzade, "İran bu saldırıyı yanıtsız bırakmayacak" dedi. Bagerzade, faillerin ortaya çıkarılmasının kısa sürede gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Fahrizade suikastının perde arkası: İranlı siyaset bilimci Ferşid Bagerzade değerlendirdi

Haber-Kamera: Yakup Aslan

İsrail Başbakanı Netenyahu'nun 2018 yılında yaptığı sunumda "bu ismi unutmayın" diyerek hedef aldığı İranlı Bilim insanı Muhsin Fahrizade hayatını kaybettiği suikastın ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Tahran, ardında birçok soru bırakan cinayetin arkasında İsrail'in olduğunu işaret etti.

İran Nükleer programının önemli isimlerinden olan Muhsin Fahrizade'nin suikastının failleri ve azmettiricileri kim ve İran bu terör saldırısına ne zaman yanıt verecek?

Gelişmeleri Ulusal Kanal'a değerlendiren İranlı siyaset bilimci Ferşid Bagerzade, İran'ın bu terör saldırısını kesinlikle yanıtsız bırakmayacağına dikkat çekti ve yanıtın kamuoyu ile paylaşılacağını vurguladı.

Cinayetin ustaca hazırlanmış bir suikast olduğunun altını çizen Bagerzade, ülke içerisinde faaliyet gösteren terör örgütlerinin sadece maşa olarak kullanıldığını söyledi.

Bagerzade, cinayetin faillerine ulaşılmasının uzun soluklu bir süreç olacağını belirtti.

ulusal.com.tr

iran ulusal kanal muhsin fahrizade suikast