Açılım kapanıyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Paris dönüşünde açılımla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Erdoğan, “Sabrımızın sınırı var, o sınır aşılırsa olabilecekleri aklımın ucundan geçirmek istemem” diye konuştu.

Açılım kapanıyor!

"Açılımın dondurulduğuna yönelik haberlerin ardından şimdi de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan süreçle ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı.

Paris dönüşünde uçakta gazetecilere konuşan Erdoğan, HDP'ye yüklendi. “Sabrımızın sınırını aşmayın” mesajını verdi.

"HDP sokağa çıkma çağrısı yapıyor. Sokağa çıkın deyince, ‘Maskeni tak, sopanı al, molotofkokteylini al, belli dükkanları yak’… Bu, o demek. Güvenlik güçleri, vatandaş tedirgin. Onun için sabrın sınırı var diyorum. O sınır aşılırsa, olabilecekleri aklımın ucundan bile geçirmek istemem"

Erdoğan isim vermeden ABD'nin Irak'ı bölme planından bahsetti ve uygulamada başarısız olduğunu belirtti.

ABD'nin PKK'ya verdiği silah desteğini değerlendiren Erdoğan, Washinton'un her biriminden farklı sesler çıktığını söyledi.

"Müttefik bir ülkenin, bizim terörle bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bir gruba silah vermesini doğru bulmayacağımızı da söyledik. Bu konularda Beyaz Saray Sözcüsü bir şey söylüyor, Pentagon Sözcüsü başka bir şey, Dışişleri Sözcüsü daha başka bir şey..."

Erdoğan, MGK'da alınan kararlar doğrultusunda F tipinin kırmızı kitaba alınacak olmasıyla ilgili de konuştu. Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ndeki değişikliğin erkene alındığına dikkat çekti.

"Milli Güvenlik Siyaset Belgesi, 5 yılda bir yenilenir. Ama biz yakın tehdit nedeniyle 2014’te bu değişikliğin yapılmasını istedik. Bu kesimlerin, legal görünüm altında illegal bir yapılanma içinde olabileceklerini tahmin edemedik"

ulusalkanal.com.tr

pkk abd Paris Kürt açılımı hdp cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan silah yardımı