ABD, Türkiye'yi suçladı

Terör örgütü PKK'lıların Washington'daki Türk Büyükelçiliği'ne yönelik saldırısıyla ilgili Amerika Türk güvenlik yetkililerini suçladı. Olaylarla ilgili Amerikan Dışişleri Bakanlığı ve Washington polisinden açıklamalar geldi. Dışişleri Sözcüsü, Türk hükümetine "en güçlü şekilde endişelerini ilettiklerini" açıkladı. Washington Belediye Başkanı da PKK/PYD yandaşlarına yapılan müdahaleyi şiddetle kınadığını ifade etti. Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği ise "meşru müdafaydı" açıklaması yaptı.

ABD, Türkiye'yi suçladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Amerikan Başkanı Donald Trump ile görüştüğü gün terör örgütü PYD/PKK'lılar Türk Büyükelçiliği önünde olay çıkardı. Amerikalı yetkililer olaylarla ilgili Türkiye'yi suçladı.

Amerikan Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, "Türk güvenlik personelinin karıştığı şiddet eylemlerinden duyulan rahatsızlığı en güçlü şekilde Türk hükümetine ilettiklerini" ifade etti.

Washington polisinden de bir açıklama geldi. Polis, iki kişinin gözaltına alındığını, olaya karışan herkes ile ilgili inceleme yapma niyetinde olduklarını söyledi ancak detay vermedi.

Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser da yaşananlara tepki gösterdi. Bowser, terör örgütü PKK/PYD yandaşlarının yaptıkları gösteriyi "barışçıl" olarak değerlendirdi.

Cumhuriyetçi senatör John McCain de konuyu değerlendirdi. McCain, Twitter'dan, "Burası Amerika Birleşik Devletleri biz burada bunu yapmayız. Bu zorbaca davranışların mazereti olmaz" ifadelerini kullandı.

Türkiye kanadından da konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği, Cumhurbaşkanını selamlamak için bir araya gelen Türklerin, PYD/PKK'lıların saldırısına karşı meşru müdafaa ile yanıt verdiklerini açıkladı.

Açıklamada, "şiddet olayları ve yaralanma izinsiz ve kışkırtıcı gösterilerin sonunda meydana geldi. Umut ediyoruz ki ilerde gerekli önlemler alınarak benzeri kışkırtıcı olayların önüne geçilir ve şiddet yaşanmaz" denildi.

ulusalkanal.com.tr

abd türkiye pkk pyd