Usta gazeteci Cüneyt Arcayürek hayatını kaybetti!

Türkiye'nin usta gazetecilerinden Cüneyt Arcayürek, hayatını kaybetti. 87 yaşındaki Arcayürek bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu

Usta gazeteci Cüneyt Arcayürek hayatını kaybetti!

Usta gazeteci Cüneyt Arcayürek, 87 yaşında hayatını kaybetti. Arcayürek, 13 Mayıs'tan bu yana yoğun bakımda tedavi altındaydı.

Arcayürek'in çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiği öğrenildi. Usta gazeteci Perşembe günü Gölbaşı'ında toprağa verilecek. Vasiyeti gereği usta gazeteci için tören yapılmayacak.

Türkiye'nin önemli kalemleri arasında olan Cüney Arcayürek 1947 yılında mesleğe başladı. Heme hemen Türkiye'nin bütün gazetelerinde çalıştı. Büyük yankılar uyandıran, çeşitli soruşturmalar ve davalar açılmasına yol açan "Johnson'un Mektubu" haberiyle yılın gazetecisi ünvanını kazandı. Barış Harekatı'ndan sonra Kıbrıs'a ilk giren gazeteci de oydu.

Cüneyt Arcayürek son olarak Cumhuriyet gazetesinin başsayfasında "güncel" isimli köşe yazıyordu.

Kimdir

Gazeteciliğe 1947'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin yayın organı olan Ulus gazetesinde başlamıştır. Sırasıyla Ankara Akşam haberleri, Kudret, Vatan, tekrar Ulus, Anka Haber Ajansı, Akis, Hürriyet,Tercüman, Milliyet, Güneş ve Bugün gazetelerinde çalışmıştır. Milliyet gazetesinde ve Metin Toker'in yayımladığı Akis dergisinde hem yazarlık hem de genel yayın müdürlüğü yapmıştır. Büyük yankılar uyandıran, çeşitli soruşturmalar ve davalar açılmasına yol açan ancak kendine Yılın Gazetecisi ünvanını kazandıran "Johnson'un Mektubu" haberiyle ün sağlamıştır. Barış Harekatı'ndan sonra Kıbrıs'a ilk giren gazeteci olmuştur.

KanalTürk'te, Tuncay Özkan ile birlikte Pazar günleri yayınlanan Politika Durağı adlı programı sunmuştur.

Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlığı döneminde eski danışmanıdır.

ulusalkanal.com.tr

hayatını kaybetti cumhuriyet gazetesi cüneyt arcayürek