Açılım AKP'yi böldü

Bölünme açılımı AKP'yi böldü. Başbakan Ahmet Davutğlu Başkanlığı'nda ilk kez yapılan AKP kampında açılma tepki sesleri yükseldi. Milletvekillerinin gidişattan rahatsız olduğu ve tepkilerini sert bir şekilde dile getirdiği öğrenildi. Kabine üyelerine en çok "Nereye gidiyoruz" sorusu yöneltildi. Açılımda destek veren vekiller ile destek vermeyen vekillerin kamp boyunca selamlaşmadığı belirtildi.

AKP'nin Afyonkarahisar kampında açılım sürecine sert itirazlar yükseldi. Gidişattan rahatsızlık duyan milletvekilleri, "çözüm süreci" adı altında alan hakimiyetinin PKK'ya kaptırıldığını belirtti.

Kulislere yansıyan bilgilere göre; kampta özellikle "Çözüm süreci, iç güvenlik ve hukuk" toplantısına ilgi göstrerdi. Ancak bu ilgi, vekillerin kaygılarından kaynaklandı.

Toplantıya katılmak için 350 milletvekilinin başvuru yaptı. Milletvekilleri önce AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay'ın moderatörlüğünde yapılan konuşmaları dinledi. Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Bülent Arınç ile İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sunum yaptı.

Sunumun ardından milletvekilleri söz aldı. Milletevekillerinin ortak kaygısı "güvenlik" konusu oldu. Vekiller "Çözüm süreci altında alan hakimiyeti PKK'ya mı kaptırıldı" şeklinde sorular yöneltti. Süreçle birlikte oluşan boşluğu PKK'nın doldurduğu, AKP'nin bu süreçte siyaseten yetersiz kaldığı vurgulandı.

Ancak konuşmacıların yanıtları vekilleri tatmin etmedi. AKP'den önemli bir yönetici söz alarak "Süreçten önce PKK dağlardaydı. Şimdi şehirlerde otorite haline geliyorsa bu işte yanlış giden bir şey var demektir. Dağdaki PKK ile mücadele daha kolaydı" sözleriyle çıkış yaptı. Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar'ın da "Benim bile can güvenliğim yok vatandaş ne yapsın" şeklinde sesini yükselttiği öğrenildi.

Toplantıda açılıma destek veren bazı milletvekillerinin, itirazlarını sıralayan milletvekilleriyle selamlaşmadıkları, kamp boyunca da iki kutup arasında soğuk rüzgarların estiği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

AKP pkk çözüm süreci başbakan davutoğlu bölünme açılımı