PKK'dan bir hain saldırı daha

Yol kesen PKK bu kez Diyarbakır ve Muş'ta köprüleri havaya uçurdu. Van ve Şırnak'ta polise saldıran teröristler, Ağrı'da ise Türkiye-İran doğalgaz boru hattını ateşe verdi.

PKK'dan bir hain saldırı daha

Art arda asker ve polise saldıran PKK birçok ilde olay çıkardı.

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi ile Muş arasında şehirlerarası ulaşımı sağlayan iki köprü, PKK tarafından patlayıcılarla havaya uçuruldu. Yol güzergahındaki sürücülere geri dönmeleri uyarısında bulunuldu.

Askere pusu kuran PKK'lılar, Van'ın Çaldıran İlçesi'nde devriye görevi yapan zırhlı askeri araca, Erciş ilçesinde ise topçu alayına saldırı düzenledi. 1 asker yaralandı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığını gözetleyerek eylem hazırlığında olduğu belirlenen 2 kişi yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, poşet içerisinde 2 tabanca ve yaklaşık 100 gram esrar ele geçirildiği bildirildi.

Kamu dairelerine saldıran teröristler, Mardin'in Dargeçit İlçesi'ndeki Kaymakamlık binasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Binada hasar meydana geldi.

Yüzü maskeli PKK'lılar, Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde kimlik kontrolü yapınca polis müdahale etti, kısa süreli çatışma çıktı. Olay sırasında 3 yaşındaki Yunus Emre Haşimi ayağından yaralandı.

Ağrı’da Türkiye-İran doğalgaz boru hattını ateşe veren ve tır yakan PKK'lılar, Mersin'de polise, Şırnak'ta ise Jandarma komutanlığına roketatar ile taciz ateşi açtı.

Erzurum'un Tekman ilçesinde Jandarma karakoluna saldırıda bulunduktan sonra kaçmaya çalışan teröristlerin bulunduğu otomobil takla attı. 3 terörist öldü.

BU arada Hakkari Şemdinli’de, bir PKK'lı terörist silahsız olarak yakalandı. Bir terörist ise, Hakkari Merkez’de, güvenlik güçlerine teslim oldu.

ulusalkanal.com.tr