Bekir Bozdağ'dan açıklama

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Irak'taki deprem sonrası Muş’tan bin çadır ve Diyarbakır’dan 4 bin battaniyenin Habur Sınır Kapısı'na yönlendirildiğini, Türk Kızılayı'nın da 3 bin çadır ve 3 bin battaniye ile bir yemek tırını acilen bölgeye ulaştırmak üzere gönderdiğini bildirdi.

Bekir Bozdağ'dan açıklama

Merkez üssü Irak'ın Halepçe kenti olan 7,2 şiddetindeki depremdele ilgili Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan açıklama geldi.

Bozdağ Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Irak’ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet,yakınlarına/Irak halkına başsağlığı/sabır;yaralılara şifa diliyoruz."dedi.

Bozdağ'ın açıklaması şöyle;

1)Irak’ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet,yakınlarına/Irak halkına başsağlığı/sabır;yaralılara şifa diliyoruz.

2)Türkiye,deprem bölgesinde enkaz altındakilerini kurtarma,enkazı kaldırma,yaralıları tedavi ve insani yardım için derhal harekete geçmiştir.

3)Deprem bölgesine ulaştırılmak üzere Muş’tan 1000 çadır ve Diyarbakır’dan 4000 battaniye Habur sınır kapısına yönlendirildi.

4) Kızılay’ımız; 3000 çadır, 3000 battaniye ve bir adet yemek tırını acilen bölgeye ulaştırmak üzere göndermiştir.

5)İhtiyaç duyulan araçlar,arama/kurtarma faaliyetlerine katılacak personel hazırlanmış, çalışmalara katılmak üzere bölgeye yönlendirilmiştir.

ulusal.com.tr

deprem ırak