O hakim konuştu: Osmanım'ın hayatı yalan

Danıştay cinayeti ve cumhuriyet bombalaması olaylarının azmettiricisi Osman Yıldırım'ın beraat etmesine tepkiler yükseliyor.

Ergenekon mahkemesinin beraat kararını eleştiren Ankara hakimi, "Osman Yıldırım'ın Madem Danıştay saldırısı ile bir ilgisi yoktu, İstanbul’dan Alparslan Aslan ile birlikte Ankara’ya neden geldiler diye sormazlar mı?" dedi.

"Osman Yıldırım'ın hayatı yalanlar üzerine kurulu." Bu sözler, Ankara'daki Danıştay davasında Osman Yıldırım'ı müeebbet hapse mahkum eden 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerie ait.

Ergenekon mahkemesinin Osman Yıldırım'ı beraat etmesine bir tepkide Danıştay saldırısı davasına bakan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi hakimden geldi.

Hürriyet gazetesine konuşan Ankara hakimi, Osman Yıldırım'ın hayatının yalanlar üzerine kurulduğunu söyledi.

“Mahkeme heyeti olarak suçun subuta erdiği, gerçekleşme, şüpheye yer bırakmayacak biçimde ortaya çıkma sonucuna vardık. Demek ki Ergenekon davasına bakan heyet, aynı sonuca varmamış. Osman Yıldırım, yargılama boyunca akıl almaz beyanlarda ve itiraflarda bulundu. Bazen söylediklerinin tam tersini anlattı. Osman Yıldırım, hayatı yalan üzerine kurulu bir şahsiyettir”

11'inci Ağır Ceza Mahkemesi hakimi, Danıştay Davası'nda deliller ile hareket edildiğini ancak Ergenekon Davası'nda sanığın yalanları ile karar verildiğini vurguladı.

Ancak biz delillere bakarız, sanığın yalanlarına değil. Madem Danıştay saldırısı ile bir ilgisi yoktu, İstanbul’dan Alparslan Aslan ile birlikte Ankara’ya neden geldiler diye sormazlar mı? Alparslan Arslan’ın mahkemedeki ve savcılıkta verdiği ifadelere ne demeli? Onları da mı ciddiye almayacağız? ‘Birlikte geldik, Migros’un önünde buluştuk, tartıştık” sözleri ne olacak? Cumhuriyet Gazetesi’ne atılan bombaları nereden temin edildiği ve kimlerden alındığı, isimler yerler... Türban yüzünden Cumhuriyet’e bomba attık diyorsun. Birkaç gün sonra yine türban meselesi yüzünden Ankara’ya gelip Danıştay’a saldırı yapıyorsun. Demek ki mahkeme, Arslan’ın beyanlarını yeterli bulmamış.

ulusalkanal.com.tr