''Kerry'nin ziyaretinde bu konu tartışıldı, ancak bir karar alınmadı''

Amerika, Türkiye'den İncirlik Üssü'nü Irak ve Suriye saldırıları için açmasını istedi. Açıklama, yetkili bir ağızdan geldi. Amerika'nın Ankara Maslahatgüzarı Ross Wilson, İncirlik konusunun Amerika Dışişleri Bakanı'nın Türkiye temasları sırasında tartışıldığını, ancak bir karar alınmadığını söyledi.

''Kerry'nin ziyaretinde bu konu tartışıldı, ancak bir karar alınmadı''

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ross Wilson, Amerikan Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Wilson, Amerika'nın İncirlik Üssü'nü Irak ve Suriye saldırıları için kullanmak istediğini söyledi. Wilson, Amerika Savunma Bakanı Chuck Hagel'in geçen hafta Ankara'ya yaptığı ziyaretlerde bu konunun Türk yetkililerle tartışıldığını ancak bir karar alınmadığını açıkladı.

Amerika'nın IŞİD koalisyonunda Türkiye'nin yer almaması da soruldu. Türk yetkililer hazır olana kadar bir yorumda bulunmayacağını belirten Wilson, "Hem Hagel'in, hem de Pentagon Başkanı'nın Türkiye ziyareti sonunda şunu söyleyebilirim: Birlikte iyi pozisyondayız, birbirimizi iyi anlıyoruz" dedi.

ulusalkanal.com.tr