Ulağlı: Akademik yapılar için FETÖMETRE oluşturulmalı

Prof. Dr. Serhat Ulağlı, FETÖ'nün Akademi ayağı ile ilgili kriitk uyarılar yaptı. Ulağlı, akademide hâlâ görevde olan kripto FETÖ’cüler bulunduğunu belirterek bu alanda yapılması gereken temizliğe dikkat çektiğ. Askeri birimlerin uyguladığı ‘FETÖMETRE’nin akademik yapılanma için de oluşturulması gerektiğini belirtti.

Ulağlı: Akademik yapılar için FETÖMETRE oluşturulmalı

Üniversitelerdeki kripto FETÖ'cülerin tespit edilmesi için, akademisyen Prof. Dr. Serhat Ulağlı'dan kritik bir çağrı geldi.

FETÖ’nün akademi ayağı gündemde. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Kişilerarası İletişim Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Ulağlı, ‘FETÖMETRE’nin akademik yapılanma için de oluşturulması gerektiğini belirtti.

Ulağlı, "Şu anda yurtdışında kaçak olan akademik imamların yetiştirdiği öğrencilerin hâlâ üniversitelerde aktif kadrolarda görev yaptıklarını da biliyoruz. Bu nedenle yükseköğretim kurumlarında akademik yapılanmaya dönük ülkemizin ilgili kurumlarının gerekli çalışmayı yapacağını düşünüyorum. Askeri birimlerin uyguladığı ‘FETÖMETRE’nin akademik yapılanma için de oluşturulması ve uygulanması gerektiğine inanıyorum." dedi.

FETÖ ile mücadelenin derinleştirilerek yürütülmesinin milli bir gereklilik olduğunu söyeyen Ulağlı, "ulusal bir strateji" oluşturulması gerektiğini söyledi.

Ulağlı, 39 kategoriden oluşan bir akademik ‘FETÖMETRE’ ile üniversitelerdeki kripto FETÖ’cülerin tespit edilebileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Ulağlı, yapılan öncül araştırmalarda, parametreler titizlikle uygulanırsa,FETÖ’nün akademideki tespit edilememiş mensuplarının ciddi bir isabet oranıyla tespit edilebileceğini gördüklerini de belirtti.

ulusal.com.tr

fetö