Soner Yalçın, Sakine Cansız cinayetini Ulusal Kanal'da değerlendirdi: Sakine Cansız ve arkadaşları sahipsiz kaldı

Sözcü Gazetesi yazarı Soner Yalçın, Sakine Cansız cinayetini Ulusal Kanal'da değerlendirdi. Sakine Cansız'ın sahipsiz kaldığını belirten Yalçın, PKK'nın cinayeti aydınlatmak için girişimde bulunmamasına dikkat çekti. Yalçın, "Kürt kardeşlerimiz meseleye soğukkanlı yaklaşsınlar" dedi.

Soner Yalçın, Sakine Cansız cinayetini Ulusal Kanal'da değerlendirdi: Sakine Cansız ve arkadaşları sahipsiz kaldı

PKK'lı Sakine Cansız cinayetiyle ilgili gazeteci yazar Soner Yalçın'dan da kritik açıklamalar geldi.

Ulusal Kanal'da yayınalan ve Mustafa Mutlu'nun sunduğu Kral Çıplak programına konuk olan Yalçın, PKK'nın neden Sakine Cansız cinayetinin üzerine gitmediğine dikkat çekti.

Yalçın, Sakine Cansız'ın PKK için kritik bir figür olduğunu belirtti. Çünkü hem Alevi kimliğiyle hem de kadın olmasıyla bir kanadı temsil ediyordu.

Peki, PKK için bu kadar önemli bir ismin öldürülmesinin ardından cinayetin üstüne neden gidilmedi?

Yalçın'a göre, cinayet 90'lı yılları hatırlatıyor. Zira o dönemde de Öcalan ile birlikte poz veren isimler daha sonra ortadan kaldırılmış ve bir daha isimleri zikredilmemişti.

Sakine Cansız cinayeti de sıradan bir infaz değil. Cansız üzerinden örgütteki Alevilerin bastırılması ve açılıma biat edilmesi hedeflendi.

Gazeteci Mustafa Mutlu da kritik bir noktaya dikkat çekti. Yazı dizisinin başladığı günden bu yana cinayete ortak olmakla suçlanan MİT-PKK-HDP kanadından bir yalanlama gelmedi.

ulusalkanal.com.tr

Soner Yalçın Sakine Cansız cinayeti sakine cansız değerlendirdi sözcü gazetesi yazarı