Doğan Grubu Katar'a satılmış

Ulusal Kanal, Doğan Şirketler Grubu'nun hülle yoluyla Katar'a satıldığı bilgisine ulaştı. İddialar bu yönde. Gözler Katar merkezli beIN Media Group'a çevrilmiş durumda. Basın kuruluşlarının yüzde 70'inin Katar merkezli Bein şirketinin, yüzde 30'unun ise Demirören grubunun olacağı iddia ediliyor. D-Smart'ın ise Bein'in sahibi olduğu Digitürk ile birleşeceği değerlendiriliyor

Bir anda gündeme oturdu. Demirören Holding'e satılacağı KAP'a bildirildi. Ancak satışın ayrıntılarına Ulusal Kanal ulaştı. Doğan Şirketler Grubu'nun Katar'a satıldığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre imzalar atıldı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada ise satış görüşmelerinin 890 milyon dolar "hisse değeri" üzerinden yapıldığı belirtildi.

İddiaya göre; kanalın yüzde 70'ini Katarlı beIN Media Group aldı. Demirören Holding AŞ ise yüzde 30'luk hisseyi elinde tutacak.

Ulusal Kanal'dan Eser Görkem Paktürk'ün haberine göre, Blu TV, DMC, NetD ve D&R'ın satılmadığı öğrenilirken Kanal D, CNN Türk, Hürriyet, Posta, Fanatik, Doğan Haber Ajansı'nın Katar ortaklı Demirören Grubu'na devredilecek.

Katar merkezli BeIN şirketi aynı zamanda Digiturk platformunun da Üst kuruluşu konumunda. Yani sahibi... Bu durumda D-Smart'ın da Digiturk ile birleşeceği değerlendiriliyor.

Satış için görüşmelerin tamamlandığı henüz resmi olarak açıklanmadı. Satışın tamamlanmasıyla görev değişikliklerinin basın kuruluşlarındaki haber merkezlerinde olacağı belirtiliyor. Birimlerin başındaki müdürlerden başlayarak tasfiye sürecinin işletileceği öne sürülüyor.

HABER: ESER GÖRKEM PAKTÜRK

ulusal.com.tr

doğan grubu