AK Parti kongreleri tedbirlerle başlıyor

Ak Parti’de Kovid-19 salgını nedeniyle durdurulan kongre takvimi yeniden başlıyor. Eylül başında başlaması beklenen ilçe ve il kongreleri için 21 maddelik koronavirüs tedbiri belirlendi. 65 yaş üzeri delegelerin zorunlu olmadıkça gelmemesi istenen kongrelerde konuşmacıların konuşma süreleri kısa tutulacak.

AK Parti kongreleri tedbirlerle başlıyor

Kongrelerde alınacak önlemler belirlendi.

Mart ayında olan ancak pandemi nedeniyle ertelenen Ak Parti kongreleri başlıyor. Eylül ayı başında başlayacak olan kongreler yine salgının gölgesinde geçecek.

Ak Parti Genel Merkezi de salgın nedeniyle tedbirleri ön planda tutacak. Önlemleri içeren 21 maddelik bildiri tüm teşkilatlara gönderdi.

Buna göre, ateş, öksürük, kronik hastalığı olanlar ile 65 yaş üstü delegeler zorunlu olmadıkça kongreye katılmayacak. Salona yaşlı ve çocuklar davet edilmeyecek. Kongreler öncelikle açık alanda, yoksa açılan pencereleri olan salonlarda yapılacak.

Kongrede kullanılacak tüm ekipmanlar ve alanlar dezenfekte edilecek. Tıbbi maske takılacak, maske belli aralıklarla değiştirilecek. Giriş ve çıkışlar ayrı planlanacak. Katılımcılara kolonya dağıtılacak.

Salonlara girişte ateş ölçümü yapılacak, ateşi yüksek çıkanlar hastaneye yönlendirilecek. Salonda sağlık ekipleri görev yapacak. Tokalaşmak ve sarılmak da yasak olacak.

Kongrede konuşmacılar konuşma sürelerini kısa tutacak. Oy kabinlerinin içinde ve dışında dezenfektan bulundurulacak. Kabinlerde kalma süresi kısıtlandırılacak. Kapalı paket kumanya verilecek, toplu yemek yenmeyecek.

ulusal.com.tr

ak parti koronavirüs