PKK, Türkiye'ye çok sayıda ağır silah soktu

AKP hükümetinin müzakere masasına oturduğu pkk'nın silah bırakacağı yönünde açıklamalar gelirken terör örgütünün Güneydoğu'ya ağır silahlar getirdiği ortaya çıktı. PKK'nın Türkiye'ye çok sayıda tank ve uçaksavar soktuğu, güneydoğu'ya bazı evlere uzun namlulu silahlar ve roketatar dağıttığı tespit edildi.

PKK, Türkiye'ye çok sayıda ağır silah soktu

AKP hükümetinin müzakere masasına oturduğu PKK'nın silah bırakacağı yönünde açıklamalar gelirken terör örgütünün Güneydoğu'ya ağır silahlar getirdiği ortaya çıktı. PKK'nın Türkiye'ye çok sayıda tank ve uçaksavar soktuğu, güneydoğu'ya bazı evlere uzun namlulu silahlar ve roketatar dağıttığı tespit edildi.

AKP ile PKK arasındaki açılım müzakerelerinde silah bırakma konusu uzun süredir konuşulan konuların başında geliyor.

Öcalan'ın nevruz mesajında silah bırakma ile ilgili net bir ifade olmaması tartışırken, terör örgütünün Güneydoğu'yu cephaneliğe çevirdiği ortaya çıktı.

Güvenlik birimleri bahar aylarıyla birlikte Kuzey Irak'tan geçişlerin hız kazandığını, üs bölgelerine gelmeye başlayan teröristlerin Türkiye'ye çok sayıda silah soktuklarını belirledi.

İstihbarat raporlarına göre teröristler silah sevkiyatında hayvanları kullanıyor. PKK'lıların silahların İnsansız hava araçları tarafından tespit edilmemesi için uzun silahları katırların, küçük silahları ise koyunların karın kısmına bağladıkları anlaşıldı.

PKK'nın Türkiye'ye soktuğu ağır silahlar arasında; tank ve uçaksavarlarında olduğu belirtiliyor. İstihbarat raporlarına göre teröristler Güneydoğu'daki bazı evlere uzun namlulu silahlarla binin üzerinde roketatar dağıttı.

Artan terör hareketliliği ve silah sevkiyatını belirleyen askerler teröristlere operasyon için bağlı oldukları illerin valilerinden izin istedi. Ancak valilerin PKK'lılara operasyon için askere izin vermediği askerlerinde bu durumu Genelkurmay Başkanlığına bildirdikleri iddia ediliyor.

Öte yandan gazeteci Saygı Öztürk, operasyon izni valiliklere verildiği için eli kolu bağlanan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Güneydoğu'daki piyade ve komando birliklerine isyan bastırma eğitimleri vermeyi planladığını öne sürdü.

ulusalkanal.com.tr